Academy Legal Mediation 2020

Mediation raakt steeds meer verankerd in ons juridisch systeem, zeker met de aanstaande invoering van de Wet Bevordering Mediation. Wilt u ook legal mediator worden? Kies dan een mediation opleiding in de Academy Legal Mediation.

Kijk hier voor de vernieuwde website:

Academy Legal Mediation

Legal mediators behandelen conflicten met een menselijke, zakelijke en juridische dimensie. De opleiding mediation in de Academy Legal Mediation van Schonewille & Schonewille is daarom toegespitst op notarissen, advocaten, rechters en bedrijfsjuristen, maar ook zeer geschikt voor psychologen, bedrijfskundigen, HRM-specialisten, fiscalisten en accountants die zich willen scholen tot professioneel Legal Mediator.

Specialisatieopleidingen

De Academy Legal Mediation van Schonewille & Schonewille biedt voor professionals die de basisopleiding tot legal mediator afgerond hebben tevens specialisatieopleidingen:

 • legal family mediator, scheidingsmediation en premarital mediation
 • legal family mediator, nalatenschapsmediation
 • mediation inzake het familiebedrijf
 • legal business mediator: zakelijke en cross border mediation
 • legal arbeidsmediator, mediation in arbeidsconflicten
 • overheidsmediation
 • agrarische mediation
 • onderhandelen en mediation advocacy

 

Waarom de Academy van Schonewille & Schonewille?

 • Onze opleidingen zijn vakinhoudelijk van een zeer hoog niveau. Gebaseerd op een academisch format met leerstof uit internationaal erkende academische publicaties als Toolkit Mediation, Toolkit Mediation Advocacy, 'The variegated landscape of mediation regulation' en andere publicaties die geschreven zijn door de hoofddocenten, alsmede op publicaties van andere internationaal erkende auteurs als 'The Mediation Process' (Moore), 'Beyond Reason' (Fisher, Shapiro) , 'Excellent onderhandelen' (Fisher, Ury, Patton), 'Getting to yes with yourself' (Ury) en andere publicaties van Harvard coryfeeën als ‘Negotiation genius’ (Bazerman en Malhotra).
 • De mediationmethode staat centraal en academische, psychologische en juridische dimensies zijn als rode draad in de opleidingen verwerkt. We hebben tevens aandacht voor arbitrage, bindend advies en het oplossen van geschillen in hybride trajecten.
 • Vaardigheden en technieken worden op een gestructureerde manier gedoceerd en verbonden aan de methodische opbouw van het mediationproces. Tijdens de opleidingsdagen is veel ruimte voor oefening en aandacht voor uw persoonlijke ontwikkeling.
 • De nieuwste inzichten op het gebied van pedagogiek en creatieve leertechnieken (zoals het Toolkit interventiespel) worden gecombineerd met moderne leermiddelen zoals een elektronische leeromgeving.
 • Alle opleidingen zijn (mede) ontwikkeld door Fred Schonewille en Manon Schonewille en zij verzorgen beiden ook een groot deel van de lessen in combinatie met andere vakdocenten. Iedereen heeft zijn persoonlijke mediationstijl en specialisatie, zo krijgt u uit verschillende invalshoeken lesstof aangeboden.
 • De Academy Legal Mediation van Schonewille & Schonewille wordt nationaal (MfN) en internationaal (IMI) erkend, het International Mediation Institute). Een door ons gemaakte casus is bijvoorbeeld opgenomen in de compilatie van 21 wereldwijd beste rollenspellen voor de ICC Commercial Mediation Competition.
 • Heeft u interesse, maar weet u niet zeker of deze opleiding bij u past? We brengen u graag in contact met oud-cursisten met dezelfde achtergrond

De kosten voor onze mediationopleidingen

Meld u aan voor de Academy Legal Mediation van Schonewille & Schonewille De opleiding tot legal mediator kost 5.550,- euro, de verkorte opleiding 2.250,- euro. Met een Legal Mediation opleiding en een gerichte verdieping anticipeert u op Nederlandse wetgeving die hogere eisen gaat stellen aan mediators. Alle opleidingen kunnen ook inhouse aangeboden worden, neem hierover gerust contact op.

MfN en ADR-register gecertificeerde opleiding

In de achtdaagse opleiding of een een verkorte driedaagse opleiding voor mediators die in het verleden een basisopleiding hebben gevolgd, wordt u geschoold tot Legal Mediator. De basisopleiding van de Academy Legal Mediation  is erkend door het MfN, de Mediatorsfederatie Nederland. Na afleggen van een MfN praktijkassessment en theorie-examen bij INTOP kunt u opgenomen worden in het register van MfN mediators. Na afloop kunt u tevens een ACB assessment afleggen om opgenomen te worden in het register van ACB geaccrediteerde Legal Mediators en u te registreren als ADR practitioner. Met voldoende praktijkervaring kan er vervolgens een mondelinge toets worden afgenomen om IMI Certified Mediator te worden bij het International Mediation Institute, IMI. 

     
 

 

Het vakgebied mediation is volop in beweging