Schonewille & Schonewille Legal Mediation Academy

Wilt u ook Legal Mediator worden?

Mediation wordt, zeker met de invoering van de Wet Bevordering Mediation, verankerd in ons juridische systeem. Wilt u ook Legal Mediator worden? Kies een mediation opleiding in de Legal Mediation Academy.

 

Mediation opleiding voor juridische professionals

Legal mediators behandelen conflicten met een menselijke, zakelijke en juridische dimensie. De opleiding mediation in de Legal Mediation Academy van Schonewille & Schonewille is daarom toegesneden op notarissen, advocaten, rechters en bedrijfsjuristen, maar ook zeer geschikt voor psychologen, bedrijfskundigen, HRM-specialisten, fiscalisten en accountants die zich willen scholen tot professioneel Legal Mediator.

 

Waarom onze mediation opleidingen?

 • Onze opleidingen zijn gebaseerd op een format dat in academische opleidingen wordt gebruikt en op leerstof uit internationaal erkende academische publicaties als Toolkit Mediation, Toolkit Mediation Advocacy, 'The variegated landscape of mediation regulation' en andere publicaties die geschreven zijn door de hoofddocenten, alsmede op publicaties van andere internationaal erkende auteurs als 'The Mediation Process' (Moore), 'Beyond Reason' (Fisher, Shapiro) , 'Excellent onderhandelen' (Fisher, Ury, Patton), 'Getting to yes with yourself' (Ury) en andere publicaties van Harvard coryfeeën als ‘Negotiation genius’ (Bazerman en Malhotra).
 • Vaardigheden en technieken worden op een gestructureerde manier gedoceerd, evenals de methodische opbouw van het mediationproces.
 • De nieuwste inzichten op het gebied van pedagogiek en creatieve leertechnieken (zoals het Toolkit interventiespel) worden gecombineerd met moderne leermiddelen zoals een elektronische leeromgeving. 
 • Elke opleiding wordt ontwikkeld en gegeven vanuit een duidelijke visie en met een doorgaande lijn. Voor elke opleiding zijn 1 of 2 senior docenten verantwoordelijk, die de gehele opleiding geven en begeleiden, samen met deskundige gastdocenten.

 

Het vakgebied mediation is volop in beweging 

 

  

 

Volg ons voor het laatste nieuws op     

 

Legal Mediation Academy

In een verkorte driedaagse opleiding voor mediators die in het verleden een basisopleiding tot mediator hebben gevolgd, of de volledige achtdaagse opleiding tot mediator, wordt u geschoold tot Legal Mediator. De S&S basisopleiding is erkend door het MfN, de Mediatorsfederatie Nederland. Na afleggen van een MfN praktijkassessment en theorie-examen kunt u opgenomen worden in het register van MfN mediators. Na afloop kunt u tevens een ACB assessment afleggen om opgenomen te worden in het register van ACB geaccrediteerde Legal Mediators. Met voldoende praktijkervaring kan er vervolgens een mondelinge toets worden afgenomen om IMI Certified Mediator te worden bij het International Mediation Institute, IMI. De Schonewille & Schonewille Legal Mediation Academy biedt voor deze Certified Professionals specialisatieopleidingen:

 • legal family mediator, scheidingsmediation en premarital mediation
 • legal family mediator, nalatenschapsmediation
 • mediation inzake het familiebedrijf
 • legal business mediator: zakelijke en cross border mediation
 • legal arbeidsmediator, mediation in arbeidsconflicten
 • overheidsmediation
 • onderhandelen en mediation advocacy

Wolters Kluwer organiseert ook in samenwerking met Schonewille & Schonewille diverse mediation opleidingen in de Legal Mediation Academy; cursussen en congressen op het gebied van mediation. Meer informatie en inschrijven? Download hier de brochure met het volledige aanbod.

 

 

Schonewille & Schonewille Academy

De mediationmethode staat centraal, academische, psychologische en juridische dimensies zijn als rode draad in de opleidingen verwerkt. We hebben tevens aandacht voor arbitrage, bindend advies en het oplossen van geschillen in hybride trajecten. Alle opleidingen zijn (mede) ontwikkeld door Fred Schonewille en Manon Schonewille en zij verzorgen beiden ook een groot deel van de lessen in combinatie met andere vakdocenten. Iedereen heeft zijn persoonlijke mediationstijl en specialisatie, zo krijgt u uit verschillende invalshoeken lesstof aangeboden.

De Schonewille & Schonewille Legal Mediation Academy wordt internationaal erkend. Een door ons gemaakte casus is bijvoorbeeld opgenomen in de compilatie van 21 wereldwijd beste rollenspellen voor de ICC Commercial Mediation Competition.

Meld u aan voor de Schonewille & Schonewille Legal Mediation Academy. De opleiding tot Legal Mediator kost 5.500,- euro, de verkorte opleiding 2.250,- euro. Met een Legal Mediation opleiding en een gerichte verdieping anticipeert u op Nederlandse wetgeving die hogere eisen gaat stellen aan mediators. Zoals de juridische en inhoudelijke deskundigheid die waarschijnlijk vereist worden om opgenomen te worden in het toekomstige overheidsregister. 

Alle opleidingen kunnen ook inhouse aangeboden worden, neem hierover gerust contact op.

  

Professionele en erkende opleidingen