Else-Marie van den Eerenbeemt

Else-Marie van den Eerenbeemt is familietherapeut, specialist familieverhoudingen, publicist en onderzoeker op het gebied van de ouder-kind relatie. Als (gast)docent intergenerationele familiedynamiek geeft ze les aan verschillende universiteiten, hogescholen en opleidingsinstituten in Nederland en België.

Naast haar eigen praktijk in familietherapie, doet Else-Marie onderzoek naar specifieke thema’s in familieverbanden. Bijvoorbeeld: kinderen bij de echtscheiding, breuken in de familie en nalatenschapsverdeling.

Opleiding

Else-Marie is opgeleid door Prof. Ivan Boszormenyi-Nagy aan de universiteit van Philadelphia (1987). Nagy is de grondlegger van de Contextuele Familie Therapie.

Docentschap

Van 1979 tot 2010 was Else-Marie hoofddocent aan de Post HBO (Hogeschool van Amsterdam). Daarnaast is ze vanaf 1980 als gastdocent betrokken bij vele onderwijsinstellingen in Nederland en Vlaanderen, waar ze o.a. echtscheidings- en nalatenschaps-mediation doceert.                                                                                     

Publicaties

Else-Marie geniet bekendheid door haar lezingen, interviews, masterclasses en workshops in Nederland en in Vlaanderen, haar bijdragen aan diverse informatieve radio/tv programma’s, columns, artikelen in dagbladen en (vak)tijdschriften over familiekwesties in de levensloop. Ook heeft ze meerdere boeken op haar naam staan.