Annelies Hendriks

Annelies Hendriks werkt sinds 1998 als ontwikkelingspsycholoog en mediator. In de afgelopen jaren heeft ze in verschillende rollen met scheidingssituaties gewerkt: als mediator, coach en bijzonder curator. Ze geeft daarnaast regelmatig onderwijs en training aan advocaten, notarissen en rechters op dit gebied. Als mediator doet Annelies veel ingewikkelde omgangs- en zorgregelingskwesties.

Opleidingen

  • Studie psychologie, specialisatie ontwikkelingspsychologie (incl. onderwijsaantekening), Rijksuniversiteit te Leiden
  • Basisopleiding Onderhandelen en Conflicthantering, Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen, 2002
  • Basisopleiding Echtscheidingsbemiddeling, Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen, 2002
  • Gecertificeerd Psycholoog NIP-mediator
  • MfN registermediator

Docentschap

Vanaf 2000 is Annelies werkzaam als docent en trainer. Ze doceert onder andere bij het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen (IMFO); plaatselijke VFAS en MfN-intervisie groepen, en Raden voor Kinderbescherming. Ze verzorgt in-service training voor rechters en raadsheren van verschillende Rechtbanken en Gerechtshoven. En verzorgt de specialisatiecursus ‘Bijzonder curator’ bij PAO-Leiden.

Publicaties

Annelies heeft, samen met Cees van Leuven (advocaat-mediato en raadsheer bij Hof Den Bosch), het boek ‘Kind in bemiddeling geschreven’. Het boek beschrijft een aanpak om mensen te steunen in het ex-partner worden, collega-ouder te blijven en de kinderen nadrukkelijk een plek te geven in de mediation