Frits van der Kamp

Als fiscaal jurist heeft Frits van der Kamp ruime ervaring opgedaan met de advisering aan vermogende particulieren en ondernemers. Frits heeft een bijzondere expertise op het terrein van echtscheiding, levensverzekeringen, pensioen alsmede de eigen woning.

Naast de adviespraktijk verzorgt hij bijeenkomsten en cursussen voor onder andere de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, het Postacademisch Onderwijs voor fiscalisten, de Stichting Registeraccountants, Masteropleidingen Financiële Planning te Rotterdam en Antwerpen en gespecialiseerde familierechtadvocaten (vFAS). Vanaf 2008 werkt hij als zelfstandige juridisch adviseur en docent.

Opleidingen

  • Fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit te Leiden
  • Nederlands recht aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen
  • Certified Financial Planner
  • Gecertificeerd Docent/Trainer Financiële Markten (DNV certificaat)

Docentschap

Als docent geeft Frits masterclasses, colleges en cursussen onder andere op het gebied van personen- en familierecht, fiscale aspecten en verzekeringen. In zijn cursussen pas hij de nodige dosis humor toe en combineert hij kennis over de praktijk en theorie.

Hij doceert onder andere op het Instituut voor Juridische Opleidingen (IVJO), de Masteropleiding Financiële Planning aan de Universiteit Antwerpen Management School (UAMS), Erasmusacademie (MFP) en aan de specialisatieopleiding van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).                                                                                   

Publicaties

Frits publiceert in diverse vakbladen en hij is als researcher verbonden aan het Fiscaal Instituut Tilburg (Tilburg University). Vanaf 1999 publiceert hij regelmatig in vakbladen als het Tijdschrift relatierecht en praktijk, Elsevier Fiskaal Advies, Vakblad Financiële Planning en Weekblad fiscaal recht