Manon Schonewille

Manon Schonewille treedt sinds 1996 op als mediator, partijadviseur en onderhandelingsbegeleider in Nederland en het buitenland. Als Legal Business Mediator bij Schonewille & Schonewille te Rotterdam is zij gespecialiseerd in contractenrechtelijke geschillen, zakelijke kwesties, samenwerkingsvraagstukken en ondersteunt zij teams om effectiever te werken. Ook arbeidsgeschillen op directieniveau zijn bij haar in goede handen.

Als founding partner en verantwoordelijke voor de business mediation vakgroep van Schonewille & Schonewille is zij een deskundige gesprekspartner bij het implementeren van mediationdiensten, het ontwikkelen van mediationbeleid of een corporate ADR policy voor bedrijven en advocatenkantoren. Daarnaast ontwikkelt en verzorgt Manon als docent een groot deel van de opleidingen die de Schonewille & Schonewille Legal Mediation Academy aanbiedt. 

Dont' get mad, don't get even. Instead, get what you want (William Ury)

Opleiding(en)

Manon is internationaal opgeleid als mediator en onderhandelaar. Zij heeft onder andere afgerond:

  • ‘Harvard negotiation’ en ‘Advanced Harvard negotiation, difficult conversations’ opleidingen aan Harvard Law school (Boston, USA 2000),
  • Opleidingen tot ‘CEDR accredited mediator’ (London, UK 1997),
  • ‘SDMC (NCRC) credentialed mediator’ (San Diego, USA 1998) en
  • ‘Wirtschaftmediation, Institut für Interdisziplinäre Forschung und Fortbildung der Universitäten Innsbruck, Klagenfurt und Wien, IFF (Klagenfurt, Oostenrijk 1996).

Docentschap

Manon heeft van 2008 - 2013 het vak "Mediation in zakelijke geschillen, conflictmanagement en mediation advocacy" als onderdeel van de Minor in Mediation aan de Universiteit van Utrecht gedoceerd. Zij treedt regelmatig op als gastdocent bij verscheidene universiteiten in binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld voor 'cross-border mediation' aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en 'intercultural mediation' bij de European Business School (EBS). Daarnaast was zij betrokken bij internationaal interdisciplinair onderzoek naar de recente ontwikkelingen op het gebied van het doceren van onderhandelen.  

Publicaties

Manon Schonewille is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland en publiceert regelmatig. Diverse standaardboeken waaronder Toolkit Mediation en artikelen in vakbladen over mediation, onderhandelen en deal mediation staan op haar naam. Daarnaast heeft zij vele (Academische) onderzoeken op haar naam staan waaronder een onderzoek naar de praktijk en wettelike regeling van mediation in 60 staten wereldwijd en het ZAM/ACB onderzoek naar de kansen en belemmeringen van zakelijke mediation.

Bekijk het overzicht van recente presentaties van Manon.

Bekijk het overzicht van publicaties van Manon.

 

            

 

Details

manon@schonewille-schonewille.com

Telefoonnummer: +31(0)6 54 336 192

 

                                                              

  
     

   

Toolkit Company logo