Pauline Schonewille

Sinds 1998 werkt Pauline Schonewille als notarieel jurist en sinds 2009 is zij family mediator. Met een specialisme in de dynamiek van samengestelde gezinnen wordt zij ingeschakeld voor ingewikkelde familiesituaties en bij het maken of wijzigen van ouderschapsplannen. Ook heeft Pauline een bijzondere affiniteit met familieconflicten in de agrarische sector.

Pauline is een betrokken docent die haar praktijkkennis goed kan vertalen naar het onderwijs. Ze geeft trainingen, cursussen, coacht en doceert aan verschillende onderwijsinstanties.

Als mediator, als docent, als auteur: empoweren, kennis overdragen, merken dat het “aankomt” en mensen daardoor te zien groeien. Dat is mijn kracht, dat vind ik leuk, dat is soms een uitdaging, en daar geniet ik van

Opleiding(en)

Pauline is MfN Registermediator en lid van de VMN (Vereniging van Mediators in het Notariaat). Ze heeft de volgende (master)opleidingen en specialisaties:

  • Opleiding KIES-coach (Kinderen In EchtscheidingsSituaties) (2009)
  • Opleiding Family Mediation, Edumonde (2008)
  • Studie Notarieel Recht, Rijksuniversiteit Utrecht (1998) – keuzevak Agrarisch Recht (universiteit Nijmegen)

Docentschap

Sinds 2000 is Pauline verbonden aan de opleiding rechten van de LOI en ze treedt regelmatig op als (gast)docent aan andere HBO-opleidingen. Zo doceerde ze mediation en methodiek aan de opleiding sociaal juridische dienstverlening van Saxion, verzorgt ze gastlessen over juridische relaties tussen ouder en kind voor pedagogiekstudenten, en doceert het onderdeel mediation en ‘een kindgericht ouderschapsplan’ in de specialisatie Jeugdrecht van Sdu/NVJA. Als docent, trainer of assessment acteur wordt ze regelmatig ingeschakeld voor opleidingen en trainingen op het gebied van legal mediation en family mediation.

Publicaties

Pauline schrijft als freelancer voor verschillende magazines, publiceert in vakliteratuur en was van meerdere boeken(co)auteur. Op 1 juni 2017 verschijnt van haar hand het studieboek ‘mediation voor het HBO-onderwijs’.