Jeannet de Zeeuw

Jeannet de Zeeuw heeft een jarenlange ervaring op het gebied van het arbeidsrecht. Eerst als juridisch adviseur, daarna als advocaat en sinds 12 jaar als mediator. Als mediator richt zij zich op mediations op het gebied van arbeid en samenwerking, zoals geschillen tussen leidinggevende(n) en medewerker(s), geschillen rond ziekte en re-integratie en geschillen tussen collega’s onderling. Omdat in veel arbeidszaken, waarbij zij als mediator is betrokken, ziekte van de werknemer een rol speelt heeft zij zich in dit soort zaken verder gespecialiseerd.

Jeannet is MfN-registermediator en is als sr. associate verbonden aan Schonewille & Schonewille Legal mediation.

Opleidingen

Nederlands recht (doctoraal examen 1979, Universiteit Groningen)
Postdoctorale beroepsopleiding tot mediator/ADR-specialist, Amsterdams ADR Instituut (Universiteit van Amsterdam 2004/2005)
Diverse (postdoctorale) cursussen en opleidingen op het gebied van mediation en arbeidsrecht
Jaarlijkse deelname aan het Arbeidsjuridisch Congres van het UWV

Docentschap

Aan de Universiteit van Utrecht is Jeannet een aantal jaren gastdocent geweest bij de Minor Mediation (rechtenfaculteit). Als trainer/docent heeft zij meerdere trainingen Conflictbemiddeling gegeven aan medewerkers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie die betrokken waren bij de behandeling van klachten. Ook treedt Jeannet regelmatig op als assessor in het kader van de certificering van meditors.

Publicaties

In het Tijdschrift voor Conflicthantering heeft Jeannet een aantal malen gepubliceerd over de praktijk van mediation.