Margreet Ruiter

Margreet Ruiter is ruim twaalf jaar werkzaam als (geregistreerd en gecertificeerd) arbeidsdeskundige en heeft ruime ervaring in Poortwachter (re-integratie) zaken, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en letselschadezaken. In de Poortwachter zaken heeft ze veel ervaring in met name grote bedrijven (PostNL, Belastingdienst, Hanze hogeschool Groningen en Martini Ziekenhuis Groningen), maar ook zeer ruime ervaring in het MKB.

Daarnaast heeft Margreet in 2015 de opleiding tot gerechtelijk deskundige afgerond en wordt zijn door rechtbanken ingeschakeld voor arbeidsdeskundige vraagstukken.

Sinds 3,5 jaar is Margreet werkzaam bij Wibbens Arbeidskundig Advies waar zij in alle bovengenoemde richtingen als arbeidsdeskundige wordt ingeschakeld.

Opleidingen

  • Rijksuniversiteit Groningen, Bewegingswetenschappen (afgestudeerd 1996)
  • NIBE SVV, leergang Arbeidsdeskundige (2005)
  • Juridisch PAO Universiteit Leiden, opleiding tot Gerechtelijk Deskundige (2015)
  • Diverse cursussen op arbeidsdeskundig gebied, intervisie etc.

Docentschap

Bij haar vorige werkgever Arboned heeft Margreet diverse cursussen en trainingen gegeven voor interne medewerkers op het gebied van de wet Poortwachter. Daarnaast heeft ze een periode samen met een verzekeringsarts trainingen gegeven voor bedrijfsartsen. Tevens heeft Margreet als mentor diverse arbeidsdeskundigen in opleiding begeleid.