18 maart 2020 Rotterdam | Basisopleiding tot Legal Mediator

inschrijven voor 18-maart-2020-rotterdam-basisopleiding-tot-legal-mediator

Opleidingsdata

Winter 2020 in Rotterdam vroegboekkorting
startdatum: 5-2-2020 10:00:00
Meer informatie

Wilt u meer weten over de opleiding legal mediation of een afspraak maken voor vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor? Neem contact op met opleidingsmanager Pauline Schonewille. Of met de opleiders Fred Schonewille of Manon Schonewille.

Deelnemers over de opleidingen

Emilie van Rijckevorsel-Teeuwen, advocaat | counsel Houthoff Buruma

"Jullie opleiding zat erg goed in elkaar, professioneel en met een ongedwongen sfeer. Het heeft mij heel veel gegeven! Al meerdere kantoorgenoten heb ik enthousiast gemaakt, dus die melden zich denk ik wel."

 

Guus Quaedvlieg, advocaat Wolfs Advocaten

"Mijn aanleiding om de opleiding tot Legal Mediator te volgen was dat mediations waar ik als advocaat bij betrokken was in mijn ogen veel beter aangepakt zouden moeten worden om goede resultaten te bereiken. Door deze opleiding heb ik het inzicht gekregen dat mediation niet zo eenvoudig is als dat het lijkt, maar een echte professie is. Tijdens de opleiding zijn mij waardevolle vaardigheden aangereikt die mij in staat stellen om vastgelopen situaties beter vlot te trekken.
Daarnaast heb ik ook de contacten met andere cursisten als plezierig en zeer waardevol ervaren."

 

Marino Vossen, advocaat SBM Advocaten

"Dé opleiding voor iemand die niet alleen mediator wil worden, maar die daar ook écht goed in wil zijn."

 

Rianne Maliepaard, advocaat

“Ik vond het prettig dat ik door de intensieve variant nu tijd kon vrijmaken om mij echt op deze voor mij nieuwe discipline te storten. Ik heb heel veel geleerd en ik verwacht de kennis in de praktijk goed te kunnen toepassen. Niet alleen in mijn huidige werk als advocaat, maar ook bij het opzetten van een praktijk in mediation.”


Stella Blom-Visser, notarieel jurist

“De opleiding is intensief, maar gedegen, met een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk. Ik heb niet alleen geleerd wat mediation precies inhoudt, maar ook hoe ik als neutrale buitenstaander of omnipartijdige gesprekspartner kan optreden. Bovendien heb ik geleerd om creatiever te denken.”

 

Verhinderd?

Tot zes weken voor aanvang van onze programma’s kunt u schriftelijk kosteloos annuleren. Van zes tot twee weken voor aanvang bent u 25% van het inschrijfgeld verschuldigd. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang bent u het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Een vervanger mag kosteloos uw plaats innemen.

Inschrijven

Het aantal plaatsen is beperkt en inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

De complete opleiding tot legal mediator

  

Voorjaarsopleiding 2020 - start 18 maart ROTTERDAM

18 maart, 2 april, 16 en 17 april, 24 april, 11 mei en 14 mei; terugkommiddag 12 juni

Praktische informatie

 • Duur: 8 opleidingsdagen verspreid over enkele maanden (classic variant) of 2 weken (intensive variant) inclusief een terugkomdag.
 • Kosten opleiding: € 5.550,- (excl. btw) inclusief studiemateriaal (boeken waaronder Toolkit Mediation, reader en elektronische leeromgeving), consumpties, uitgebreide lunches en op de drie lange dagen een diner.
 • Indien u voor 15 december 2019  de winteropleiding boekt, komt u in aanmerking voor 10% vroegboekkorting waardoor u de opleiding voor € 4.995,- (excl btw) kunt volgen.
 • Opleidingsdagen zijn van 10.00 - 18.30 uur. Op drie dagen (dag 1, dag 3 en dag 6) is er een avondprogramma tot 22.00 uur. De terugkomdag (dag 8) bestaat uit een een praktijkdag van 14.00 - 19.00 uur. Daarnaast is er een individueel nagesprek met één van de docenten.
 • Locatie: ons goed bereikbare kantoor aan het Hofplein 20 te Rotterdam (de voormalige SHELL toren).
 • Erkend door MfN, de Mediators Federatie Nederland. Zeer  positieve audit van de opleiding en het opleidingsinstituut door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt.
 • Na het afleggen van het MfN theorie-examen en het INTOP praktijkassessment kunt u worden opgenomen in het register van MfN-mediators.
 • Na het afleggen van een theorie-examen en het praktijkassessment van de stichting ACB kunt u als ADR-practitioner worden opgenomen in het internationale ADR-register.
 • Na het opdoen van praktijkervaring kunt u zich tevens certificeren bij het IMI, het International Mediation Institute als IMI Certified Mediator
 • Voor NOvA | KNB (PO) ontvangt u na afronding van de opleiding een bevestiging voor 60 contacturen bestaande uit 50 vaardigheidspunten en 10 juridische punten.  

   

 

Waarom onze Legal Mediation opleiding?

Door nieuwe wetgeving (Fred Schonewille is nauw betrokken bij de totstandkoming daarvan) zullen verhoogde eisen worden gesteld aan de kwaliteit van mediators in Nederland. Deze ontwikkeling vraagt om mediators die inhoudelijk gespecialiseerd en juridisch deskundig zijn. Om opgenomen te worden in het toekomstige overheidsregister moeten mediators voldoen aan strenge toelatingseisen. Onze opleidingen sluiten aan bij verhoogde kwaliteitseisen zoals straks door de wet worden gesteld aan de scholing van de mediator. Word een professionele legal mediator in de Schonewille & Schonewille Legal Mediation Academy. 

   

 • Opleiding op academisch niveau met daarin geïntegreerd de nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied in binnen- en buitenland
 • Afwisseling tussen theorie en praktijk
 • Tools om psychologische - juridische - en wetenschappelijke kennis toe te passen in de commerciële praktijk
 • Het volledige en up to date handboek Toolkit Mediation van Manon Schonewille - een van de vakdocenten - vormt een leidraad voor de gestructureerde opzet van deze opleiding. Lees de  boekbespreking in het Tijdschrift Conflicthantering hier.
 • Trainen van uw vaardigheden en technieken in rollenspellen en intensieve oefeningen met trainingsacteurs
 • Docenten die regelmatig publiceren, nauw betrokken zijn bij het vormen van beleid voor mediation en voorop lopen bij nieuwe ontwikkelingen. 

Resultaat

Na het volgen van deze mediation opleiding:

 • kunt u Legal Mediation in de praktijk toepassen
 • bent u op de hoogte van de nieuwste inzichten op het gebied van conflicthantering en mediation
 • weet u hoe mediation in relatie tot het recht en rechtspraak werkt
 • kent u verschillende mediationstijlen
 • kent u de professionele beroepsaspecten en de belangrijkste faal- en succesfactoren
 • kunt u omgaan met ethische dilemma’s en strategische keuzes maken tijdens het mediationproces
 • bent u in staat om mediation met andere methoden voor geschiloplossing te combineren
 • hebt u essentiële communicatie-, mediation- en onderhandeltechnieken geleerd, die zowel bij geschillen als preventief in te zetten zijn
 • kunt u op een gestructureerde wijze een mediationproces leiden
 • bent u in staat om te gaan met emoties en machtsongelijkheid, impasses te doorbreken en creatieve en houdbare deals te maken
 • bent u uitstekend voorbereid op een verdere professionele specialisatie
 • kunt u na afleggen van een theorietoets en praktijkassessment worden opgenomen in het register van de Mediators Federatie Nederland, MfN

 

Inschrijvingsvoorwaarden *

Om de mediationopleiding succesvol te kunnen volgen, beschikt u over:

 • minimaal 2 jaar professionele ervaring in een praktijkgerichte, juridische, financiële of managementfunctie, dan wel in een andere relevante professionele functie
 • een afgeronde universitaire rechtenopleiding of een andere academische opleiding met voldoende juridische kennis
 • voldoende beheersing van de Engelse taal voor het bestuderen van literatuur en videomateriaal

Een van onze docenten maakt graag een afspraak met u voor een telefonisch of persoonlijk intake-gesprek.

Specialisatieopleidingen voor mediators die zich willen professionaliseren

Voor mediators die zich verder willen professionaliseren, biedt Schonewille & Schonewille specialisatieopleidingen aan die zeer goed aansluiten op de specialisatiemodule die u tijdens de opleiding tot legal mediator kunt kiezen.

Versnelde opleiding

Deze intensive variant biedt u de mogelijkheid om een complete opleiding tot legal mediator te volgen in een kort tijdsbestek. U volgt een aantal lange opleidingsdagen en een deel zelfstudie via ons online platform. Intensief, maar prettig als u binnen een duidelijk afgebakende tijd een mediationopleiding wilt afronden. De 8-daagse opleiding bestaat uit 60 begeleide opleidingsuren | 19 dagdelen, ruim 10 uur huiswerkopdrachten en minimaal 10 uur literatuurstudie.

Inschrijven

Het aantal plaatsen is beperkt en inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst; schrijf u daarom tijdig in voor de opleiding tot legal mediator.

 

Professionele en erkende opleidingen

            

     IMI qualifying assessment program