Legal mediator verkorte opleiding

inschrijven voor legal-mediator-verkorte-opleiding

Opleidingsdata

Verkorte opleiding Legal Mediation
startdatum: 28-4-2017 09:00:00

verrijkingsopleiding legal mediation
startdatum: 12-1-2017 09:00:00Extra informatie


Meer informatie

Wilt u meer weten over de Legal Mediation verkorte opleiding? Neem contact op met S&S  opleidingsmanager Pauline Schonewille. Deelnemers over de opleidingen

mr Bernhard Kapma, notarieel jurist

“Legal mediator is echt een vak apart. Fred en Manon zijn goeroes op dit terrein en delen al hun technieken en tips met je. De opleiding is een goede, brede inleiding in de achtergrond en technieken van legal mediation. Er is veel ruimte voor het oefenen met acteurs en de docenten zijn inhoudelijk zeer terzake kundig en betrokken.”

Legal mediation verkorte opleiding

Van mediator tot legal mediator

 • Duur: 3 dagen.
 • Kosten: € 2.250 (ex btw) inclusief studiemateriaal (boeken, reader en elektronische leeromgeving), consumpties, lunches en op de lange dag een diner.
 • Locatie: ons kantoor aan het Hofplein 20 te Rotterdam (de voormalige SHELL toren).
 • Opleidingsdagen zijn in principe van 10.00 - 18.30 uur, op de 2e dag is er een avondprogramma tot 22 uur.
 • NOvA (PO): 25 punten | MfN: 25 punten.

 

Waarom de verkorte opleiding legal mediation?

Mediation krijgt een steeds duidelijker positie in het juridische systeem. Door nieuwe wetgeving zullen verhoogde eisen worden gesteld aan de kwaliteit van mediators in Nederland. Deze ontwikkeling vraagt om mediators die inhoudelijk gespecialiseerd en juridisch deskundig zijn. Onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitseisen die straks door de wet zullen worden gesteld aan de scholing van de mediator die wil worden opgenomen in een toekomstig (overheids)register.

Theorie en praktijk wisselen elkaar af in deze opleiding. Naast de noodzakelijke theoretische onderbouwing oefent u uw vaardigheden en technieken. Zo maakt u zich het vak eigen. De opleiding wordt ondersteund door een elektronische leeromgeving.

 

Voor wie

Voor mediators die al een reguliere basisopleiding mediation hebben gevolgd en zich willen specialiseren tot legal mediator.

 

Programma in het kort

De driedaagse opleiding legal mediation is een aanvulling op een reguliere mediation training. Tijdens deze verkorte opleiding tot legal mediator maakt u kennis met de evaluatieve werkwijze.

Typische legal mediation onderwerpen komen aan bod:

 • de verhouding tussen mediation en het recht
 • een inleiding in de Nederlandse mediationwet
 • de implementatie van de Europese mediationrichtlijn
 • regulering van mediation en de praktijk in andere landen
 • mediation advocacy

Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Naast de noodzakelijke theoretische onderbouwing oefent u uw vaardigheden en technieken met acteurs. Zo maakt u zich het vak eigen. 

 

Resultaat

Na het volgen van deze verkorte opleiding hebt u goed zicht op de verschillen in de toepassing van rechtsregels door de mediator en de dagelijkse praktijk van de jurist en kunt u als een professionele en ervaren mediator gemakkelijk tussen de verschillende stijlen schakelen.

 

Toelatingsvoorwaarden

Om de verkorte opleiding succesvol te kunnen volgen, beschikt u over:

 • een reguliere, door ons erkende basisopleiding mediation
 • minimaal 2 jaar professionele ervaring in een praktijkgerichte, juridische, financiële of managementfunctie, dan wel in een andere relevante professionele functie
 • concrete praktijkervaring als mediator
 • een afgeronde universitaire rechtenopleiding of een andere academische opleiding met voldoende juridische kennis
 • voldoende beheersing van de Engelse taal voor het bestuderen van literatuur en videomateriaal

 

Verhinderd?

Tot vier weken voor aanvang van onze programma’s kunt u schriftelijk kosteloos annuleren. Van vier tot twee weken voor aanvang bent u 25% van het inschrijfgeld verschuldigd. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang bent u het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Een vervanger mag kosteloos uw plaats innemen.

Inschrijven

Het aantal plaatsen is beperkt en inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Schrijf u daarom nu in voor de verkorte opleiding legal mediation.