5 juni - Specialisatie scheidings- en premarital mediator

inschrijven voor 5-juni-specialisatie-scheidings-en-premarital-mediator

Opleidingsdata

vroegboekkorting van 10% indien u zich aanmeldt voor 1 mei 2019
startdatum: 5-6-2019 10:00:00Extra informatie


Meer informatie

Wilt u meer weten over de specialisatieopleiding Legal Family Mediation Scheidingsmediation en Premarital Mediation?

Neem contact op met hoofddocent Fred Schonewille.

Specialisatieopleiding legal family mediation: scheidingsmediation en premarital mediation

Specialiseer u in legal mediation in familierelaties

 • Duur: 6 dagen
 • Kosten: € 4.500,- (excl. btw) inclusief studiemateriaal (boeken, overige literatuur en elektronische leeromgeving), consumpties, diners op de lange dagen en lunches
 • Indien u zich aanmeldt voor 1 mei 2019 is een vroegboekkorting van 10% van toepassing waardoor u deze opleiding voor € 4.050,- (excl. BTW) kunt volgen
 • Locatie: ons goed bereikbare kantoor aan het Hofplein 20 te Rotterdam (de voormalige SHELL toren)

Cursusdata: 5 en 6 juni 2019; de overige data worden ingepland in overleg met de cursisten.

 

 

 

Waarom specialiseren in scheidingsmediation en premarital mediation?

In de specialisatieopleiding Legal Family Mediation: Scheidingsmediation en Premarital mediation, vergroot u uw competenties om als Legal Family Mediator partners te begeleiden die gaan scheiden. De specifieke vaardigheden die u als scheidingsmediator nodig hebt krijgen uiteraard veel aandacht. Daarnaast wordt de rol van het recht in een scheidingsmediation uitvoerig besproken. Scheidingsmediation en premarital mediation vormen twee zijden van dezelfde medaille. In deze opleiding leert u daarom ook hoe u partners die gaan trouwen of samenwonen als mediator kunt begeleiden.

In deze opleiding staat de door prof. G.P. Hoefnagels ontwikkelde methodische werkwijze centraal waarin een scheiding primair als een relationele crisis wordt beschouwd maar tevens in het oog wordt gehouden dat de scheidende partners ook tot zakelijke regelingen wensen te komen die uitmonden in een scheidingsconvenant dat juridisch verantwoord dient te zijn. Geleerd wordt hoe deze gefaseerde methode wordt toegepast en op welke wijze de scheidende partners daarin kunnen participeren.

Mediation bij scheiding is ingeburgerd, maar ook bij de start van een relatie kan mediation in preventieve zin heel waardevol zijn. Immers, een voorwaarde voor een gelukkig huwelijk of een duurzame samenwoonrelatie is dat de overeenkomst die daaraan ten grondslag ligt naadloos aansluit bij de wensen van de partners. Dit kan worden bereikt door mediation in te zetten bij de totstandkoming van huwelijkse voorwaarden, partnerschapsvoorwaarden of samenlevingscontracten.

De opleiding wordt ondersteund door een elektronische leeromgeving.

 

Voor wie

Voor mediators die partners willen begeleiden bij de start of beëindiging van hun relatie.

 

Programma in het kort

De specialisatieopleiding Scheidingsmediation en Premarital Mediation is gebaseerd op de door professor Peter Hoefnagels ontwikkelde methode voor mediation: de toepassing van een gefaseerde werkwijze waarin de partners kunnen participeren. In deze geïntegreerde opleiding komen scheiding en premarital beide aan bod:

Scheidingsmediation

 • De relationele kant van een scheiding
 • Opstellen van een ouderschapsplan
 • Betrekken van de kinderen bij het scheidingsproces
 • Juridische dimensies van een (echt)scheiding
 • Opstellen van het perfecte (echt)scheidingsconvenant

Premarital mediation

 • Van relatie naar Prenups: het verhaal van de partners en de considerans
 • Het specifieke Ehetyp van partners
 • Ouderschap en zorg voor het inkomen als communicerende vaten
 • De Bussemakerclausule: de deal van de partners omtrent ouderschap en inkomen
 • Het opstellen van Prenups: huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract

 

Resultaat

Als Legal Family Mediator bent u in staat mensen te coachen bij een (echt)scheiding, met als uiteindelijk resultaat informed consent over de (juridische) gevolgen van hun (echt)scheiding. Dezelfde kennis en ervaring kunt u aanwenden in de aanvangsfase van de huwelijkse of samenwoonrelatie. Met de vaardigheden en technieken van een mediator die ook juridisch deskundig is op het terrein van het relatievermogensrecht bent u in staat partners te helpen bij het maken van goede afspraken die kunnen worden vastgelegd in huwelijkse voorwaarden of in een samenlevingscontract.

 

Toelatingsvoorwaarden

U hebt de opleiding Legal mediation gevolgd met als specialisatiemodule family mediation. Ook als u een ervaren familierechtjurist bent en de verkorte opleiding Legal Mediation hebt gevolgd, kunt u deelnemen aan deze specialisatieopleiding.

 

Inschrijven

Schrijf u nu via de inschrijfbutton in voor de specialisatieopleiding Legal Family Mediation: Scheidingsmediation en Premarital Mediation.

 

Erkende specialisatieopleiding familiemediation

U krijgt een aantekening van de succesvolle afronding van deze opleiding in het MfN-register. Voor toevoegingsaanvragen op het gebied van personen- en familierecht wordt getoetst op de afronding van een geaccrediteerde specialisatieopleiding ‘familiemediation’.