8 maart - Specialisatie (internationale) business mediator

inschrijven voor 8-maart-specialisatie-internationale-business-mediator

Opleidingsdata

verdieping business mediation voorjaar 2019
startdatum: 8-3-2019 10:00:00

verdieping business voorjaar 2019 vroegboekkorting
startdatum: 2-11-2018 10:00:00
Meer informatie

Wilt u meer weten over de specialisatieopleiding legal business mediator, zakelijke mediation? Neem dan voor vragen over de organisatie contact  op met docent Manon Schonewille.

 

Verhinderd?

Tot zes weken voor aanvang van onze programma’s kunt u schriftelijk kosteloos annuleren. Van zes tot twee weken voor aanvang bent u 25% van het inschrijfgeld verschuldigd. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang bent u het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Een vervanger mag kosteloos uw plaats innemen.

Specialisatieopleiding legal business mediator, zakelijke mediation

Specialiseer u in legal business mediation

 • Duur: 5 dagen
 • De opleidingsdagen zijn van 10.00-19.00 uur.
 • Kosten: € 3.750 (exclusief btw) voor de complete module inclusief studiemateriaal (reader en elektronische leeromgeving), consumpties en lunches. Bij aanmelding voor 1 januari 2019 zijn de kosten met een vroegboekkorting van 10% € 3.375,- 
 • Locatie: ons kantoor aan het Hofplein 20 te Rotterdam (de voormalige SHELL toren). 
 • MfN: op aanvraag 35 punten (categorie 1a mediationproces : 20 PE punten, categorie 2 allgemeen, financieel, juridisch: 15 PE punten) | NOvA (PO): 35 punten
 • Data voorjaar 2019: Vrijdag 8 maart, Maandag 18 maart, Donderdag 28 maart, Vrijdag 29 maart, Vrijdag 12 april.De verdiepingsopleiding tot Legal Business Mediator is zeer praktijkgericht. Elke cursist krijgt een eigen zakelijke mediation om gedurende de opleiding als het ware in 'real time' te begeleiden als mediator. Samen met ervaren business mediators en de opleiders wordt elke stap van het eigen mediationproces geanalyseerd. Op 3 dagen is tevens een plenaire demonstratie deal mediation onder inzet van trainingsacteurs. Na afronding van deze opleiding komt u als zakelijke mediator goed beslagen ten ijs. U leert zowel als 'dispute mediator' te werken en tevens als 'deal mediator' (onderhandelingsbegeleider).

Het behandelen van geschillen tussen ondernemingen vraagt om zakelijke mediators met specifieke mediationvaardigheden én voldoende kennis van de zakelijke materie. In 5 praktijkgerichte dagen leert u onder leiding van ervaren business mediators en trainingsacteurs essentiële vaardigheden om zakelijke geschillen professioneel te begeleiden, waarbij ook de preventieve kant (corporate policies en deal mediation) uitgebreid aan bod komt. Afhankelijke van de samenstelling van de groep desgewenst ook in internationaal verband. Naast inleidingen door (gast)docenten over hun business mediation praktijk en casestudies, is er in deze verdiepingsopleiding vooral veel aandacht voor het ontwikkelen van concrete vaardigheden en het opdoen van ervaring met het over meerdere sessies en van begin tot eind begeleiden van een zakelijk geschil.

 

Tijdens de opleiding wordt ook ingegaan op de inzichten die verkregen zijn door de Global Pound Conferences over de toekomst van zakelijke geschiloplossing  (Amsterdam juni 2016). Meer informatie vind u hier.

 

 

Waarom specialiseren in business mediation?

Zakelijke geschillen zijn vaak inhoudelijk ingewikkeld, er zijn meerdere stakeholders bij betrokken en er zijn grote (financiële) belangen mee gemoeid. Het behandelen van geschillen tussen ondernemingen vraagt dan ook om zakelijke mediators met niet alleen specifieke mediationvaardigheden, maar ook met voldoende kennis van de zakelijke materie. Een legal business mediator moet naast het diepgaand analyseren van de belangen en het managen van de relatienele aspecten duidelijk kunnen sturen op het proces en daarnaast ook actief meedenken over de inhoudelijke aspecten van het geschil. In zakelijke mediations is tevens de pre-mediation fase van bijzondere betekenis. Ook het effectief omgaan met advocaten en andere specialisten (die al dan niet aanwezig zijn tijdens de mediationgesprekken) is een belangrijk aspect. In de specialisatieopleiding legal business mediator leert u om bedrijven en ondernemingen te begeleiden bij zakelijke geschillen, al dan niet met een internationaal karakter.

De opleiding wordt ondersteund door een elektronische leeromgeving.

 

Voor wie

Voor legal mediators, ADR-register mediators of MfN register mediators die zich willen specialiseren in het begeleiden van ondernemingen bij het oplossen van geschillen met andere bedrijven, al dan niet met een internationaal karakter.

 

Resultaat

Na het volgen van deze specialisatieopleiding:

 • weet u hoe u zakelijke mediations kunt initiëren en begeleiden, inclusief verslaglegging en het maken van een VSO
 • kunt u over (hybride) mediationtrajecten adviseren
 • kent u de specifieke kenmerken van business mediations, de mogelijkheden en potentiële valkuilen
 • weet u hoe u de deelnemers die bij uw zakelijke mediations aan tafel moeten zitten kunt selecteren
 • kunt u u effectief omgaan met advocaten en andere adviseurs
 • weet u waar u op moet letten bij grensoverschrijdende mediations en hoe u deze moet voorbereiden, rekening houdend met culturele verschillen en een andere benadering van de mediationpraktijk van de betrokken partijen uit verschillende landen
 • en heeft u ervaring opgedaan met de interventies en technieken die speciaal voor zakelijke mediations van belang zijn.

Toelatingsvoorwaarden

 • U hebt de opleiding legal mediation gevolgd met als specialisatiemodule business mediation. Ook als ervaren MfN mediator, kunt u deelnemen aan deze verdiepingsopleiding tot zakelijke mediator.
 • Minimaal 2 jaar professionele ervaring in een praktijkgerichte, juridische, financiële of managementfunctie, dan wel in een andere relevante professionele functie.
 • Voldoende passieve kennis van de Engelse taal om internationale artikelen te kunnen lezen en videodemonstraties in het Engels te kunnen volgen.

 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor de specialisatieopleiding business mediator, zakelijke mediation.