Specialisatie (internationale) business mediator

inschrijven voor specialisatie-internationale-business-mediator

Opleidingsdata

verdieping business mediation met 10% vroegboekkorting tot 1 februari 2018
startdatum: 26-3-2018 10:00:00

verdieping business mediation voorjaar 2018
startdatum: 20-3-2018 00:00:00


Opleider(s)

Hans Bekkers
Huub Liefhebber
Manon Schonewille
Peter Kamminga


Meer informatie

Wilt u meer weten over de specialisatieopleiding legal business mediator, zakelijke mediation? Neem contact op met S&S opleidingscoordinator Sylvia Hamers.of met docent Manon Schonewille.

 

Verhinderd?

Tot zes weken voor aanvang van onze programma’s kunt u schriftelijk kosteloos annuleren. Van zes tot twee weken voor aanvang bent u 25% van het inschrijfgeld verschuldigd. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang bent u het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Een vervanger mag kosteloos uw plaats innemen.

Specialisatieopleiding legal business mediator, zakelijke mediation

Specialiseer u in legal business mediation

 • Duur: 5 dagen, in 2 modules van 2 dagen en 1 losse dag.
 • De opleidingsdagen zijn van 10.00-19.00 uur.
 • Kosten: € 3.750 (exclusief btw) voor de complete module inclusief studiemateriaal (reader en elektronische leeromgeving), consumpties en lunches. Bij aanmelding voor 1 februari 2018 zijn de kosten met een vroegboekkorting van 10% € 3.375,- 
 • Locatie: ons kantoor aan het Hofplein 20 te Rotterdam (de voormalige SHELL toren). 
 • Data voorjaarsopleiding: 26, 27, maart en 20, 21, 30 april 2018.

De verdiepingsopleiding tot Legal Business Mediator is zeer praktijkgericht. Een eigen zakelijke mediation wordt gedurende 5 dagen als het ware in 'real time' behandeld en geanalyseerd. Op 3 dagen is tevens een plenaire demonstratie onder inzet van trainingsacteurs. Na afronding van deze opleiding komt u als zakelijke mediator goed beslagen ten ijs. U leert zowel als 'dispute mediator' te werken als 'deal mediator' (onderhandelingsbegeleider).

Het behandelen van geschillen tussen ondernemingen vraagt om zakelijke mediators met specifieke mediationvaardigheden én voldoende kennis van de zakelijke materie. In 5 praktijkgerichte dagen leert u onder leiding van ervaren business mediators en trainingsacteurs essentiële vaardigheden om zakelijke geschillen professioneel te begeleiden, waarbij ook de preventieve kant (corporate policies en onderhandelingsbegeleiding) uitgebreid aan bod komt. Afhankelijke van de samenstelling van de groep desgewenst ook in internationaal verband. Naast inleidingen door (gast)docenten over hun business mediation praktijk en casestudies, is er in deze verdiepingsopleiding vooral veel aandacht voor het ontwikkelen van concrete vaardigheden en het opdoen van ervaring met het over meerdere sessies en van begin tot eind begeleiden van een zakelijk geschil.

 

Tijdens de opleiding wordt ook ingegaan op de inzichten die verkregen zijn door de Global Pound Conferences over de toekomst van zakelijke geschiloplossing. Meer informatie vind u hier.

 

 

Waarom specialiseren in zakelijke mediation?

Zakelijke geschillen zijn vaak inhoudelijk ingewikkeld, er zijn meerdere stakeholders bij betrokken en er zijn grote (financiële) belangen mee gemoeid. Het behandelen van geschillen tussen ondernemingen vraagt dan ook om mediators met niet alleen specifieke mediationvaardigheden, maar ook met voldoende kennis van de zakelijke materie. Een legal business mediator moet duidelijk kunnen sturen op het proces en daarnaast ook een actieve rol vervullen bij de inhoudelijke aspecten van het geschil. In zakelijke mediations is tevens de pre-mediation fase van bijzondere betekenis. Ook het effectief omgaan met advocaten en andere specialisten (die al dan niet aanwezig zijn tijdens de mediationgesprekken) is een belangrijk aspect. In de specialisatieopleiding legal business mediator leert u om ondernemingen te begeleiden bij zakelijke geschillen, al dan niet met een internationaal karakter.

De opleiding wordt ondersteund door een elektronische leeromgeving.

 

Voor wie

Voor legal mediators of MfN geregistreerde mediators die zich willen specialiseren in het begeleiden van ondernemingen bij het oplossen van geschillen met andere bedrijven, al dan niet met een internationaal karakter.

 

Resultaat

Na het volgen van deze specialisatieopleiding:

 • weet u hoe u zakelijke mediations kunt initiëren en begeleiden
 • kunt u over (hybride) mediationtrajecten adviseren
 • kent u de specifieke kenmerken van business mediations, de mogelijkheden en potentiële valkuilen
 • weet u hoe u de juiste deelnemers voor zakelijke mediations kunt selecteren
 • weet u hoe u effectief kunt omgaan met advocaten en andere adviseurs
 • weet u waar u op moet letten bij grensoverschrijdende mediations en hoe u deze moet voorbereiden, rekening houdend met culturele verschillen en andere benadering van de mediationpraktijk
 • en heeft u ervaring opgedaan met de interventies en technieken die speciaal voor zakelijke mediations van belang zijn.

Toelatingsvoorwaarden

 • U hebt de opleiding legal mediation gevolgd met als specialisatiemodule business mediation. Ook als ervaren MfN mediator, kunt u deelnemen aan deze specialisatieopleiding.
 • Minimaal 2 jaar professionele ervaring in een praktijkgerichte, juridische, financiële of managementfunctie, dan wel in een andere relevante professionele functie.
 • Voldoende passieve kennis van de Engelse taal om internationale artikelen te kunnen lezen en videodemonstraties in het Engels te kunnen volgen.

 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor de specialisatieopleiding legal business mediator, zakelijke mediation.