Certificering

ACB gecertificeerd Legal Business Mediator

Specialisatie en certificering. Voor Legal Mediators, ACB geaccrediteerde legal mediators, IMI certified mediators of MfN registermediators die de verdiepingsopleiding business mediation volgen is het mogelijk om na afronding daarvan ACB Certified Legal Business Mediator te worden.

Na succesvol volgen van alle 5 opleidingsdagen en het afronden van de huiswerkopdrachten kunt u een toets afleggen, bestaande uit het schrijven van een business casus-bijdrage voor het Tijdschrift Nederlandse Mediation van Kluwer. U dient een business casus in de praktijk te doen (kan ook als co-mediator) en deze te analyseren en te beschrijven volgens de richtlijnen van dit tijdschrift.
De docent beoordeelt de bijdrage en biedt redactionele ondersteuning. Bij voldoende kwaliteit krijgt u uw accreditatie als ACB Legal Business Mediator en draagt de docent er tevens zorg voor dat de bijdrage aan de redactie van het Tijdschrift ter publicatie wordt voorgelegd. Zo kunnen deelnemers gelijktijdig aan MfN PE verplichtingen voldoen. De kosten verbonden aan het assessment bedragen € 222 ex btw.

Het Tijdschrift Nederlandse Mediation (NM) maakt methodiek en uitkomsten van mediations inzichtelijk. Mediation professionaliseert steeds verder, maar tot nu toe was er een gebrek aan inzicht in gebruikte methodieken en uitkomsten. NM geeft dit inzicht door op consistente en gestructureerde wijze geanonimiseerde mediations te behandelen.

Hierdoor wordt het proces dat leidt tot de vaststellingsovereenkomst helder en zijn (online) volledige vaststellingsovereenkomsten te raadplegen.