Wat zeggen anderen over deze opleiding?

Instituuts- en opleidingsaudit Basisopleiding Mediation

Op 3 mei 2017 door de Mediatorsfederatie Nederland, MfN, Stichting Kwaliteit Mediators, SKM

 

Algemene conclusie auditcommissie 

"Een uitstekende opleiding van academisch niveau. Er is sprake van een duidelijke visie op het vak, welke met verve wordt uitgedragen. Studenten worden uitgedaagd en geprikkeld op het mediation vakgebied."

 

Het programma is overzichtelijk en didactisch sterk en consequent uitgewerkt 

Het uitstekende en “up to date” boek Toolkit Mediation van Manon Schonewille - een van de hoofddocenten - vormt een leidraad voor de gestructureerde opzet van deze opleiding.

..... een inhoudelijk samenhangend ‘state of the art’, academisch programma, met een duidelijke filosofie en doorgaande leerlijn, gebaseerd op een didactisch concept (Legal Mediation, toolkitbenadering, 360 graden-mediation, de leercirkel van Kolb en diverse onderhandelings- en mediationstijlen) met daarop aansluitende werkvormen.

 

Uitmuntende, visionaire en bevlogen docenten

Hoofddocenten Fred en Manon zijn al 20 jaar actief in mediation, zowel als docent en auteur, alsook als legal mediator. Beide partners hebben de Minor in Mediation aan de Universiteit Utrecht ontwikkeld. ... De complementariteit van beide docenten op veel terreinen wordt door de deelnemers aan de opleidingen gewaardeerd. De docenten publiceren regelmatig, zijn nauw betrokken bij het vormen van beleid voor mediation en lopen voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Met daarbij in combinatie met trainingsacteurs, vaste docent psycholoog en diverse praktijkcoaches met allemaal een persoonlijke mediationstijl en specialisatie, krijgen cursisten uit verschillende invalshoeken op hoog niveau lesstof aangeboden.

Het consequent werken met twee uitmuntende, visionaire en bevlogen trainers c.q. docenten, die op de hoogte zijn van zowel de nationale als internationale ontwikkelingen in het vakgebied draagt ertoe bij dat er ambassadeurs voor mediation worden opgeleid. Ook voor andere ingezette trainers geldt dat zij op de hoogte zijn van recente ontwikkelingen en over de nodige praktijkkennis beschikken.

Het gebruikte lesmateriaal is ‘up to date’ en daagt uit tot (zelf)studie. Er is sprake van een doordacht didactisch concept.

 

Deelnemers over de opleidingen

 

Bart de Man, advocaat Kennedy van der Laan

"De Legal Mediator opleiding van Schonewille & Schonewille was van hoog niveau en voegt voor mij zonder meer waarde toe als professional. De trainers zijn betrokken, ervaren en er was goed ruimte persoonlijke begeleiding"

 

Emilie van Rijckevorsel-Teeuwen, advocaat | counsel Houthoff Buruma

"Jullie opleiding zat erg goed in elkaar, professioneel en met een ongedwongen sfeer. Het heeft mij heel veel gegeven! Al meerdere kantoorgenoten heb ik enthousiast gemaakt, dus die melden zich denk ik wel."

 

Marivonne van Kralingen, advocaat | eigenaar de Zaak

"Nadat ik mij had ingeschreven voor het theorie-examen van de MfN, ontbrak de tijd en ruimte in mijn agenda en hoofd om in mijn beleving voldoende te leren voor het theorie-examen van de MfN. Ik heb twee avonden flink gestudeerd, en toch wel tot mijn verbazing heb ik het examen gehaald. Eerlijk is eerlijk, ik dacht dat deze geringe voorbereiding nooit voldoende zou zijn om het examen te halen en ging met de gedachte niet geschoten is altijd mis. Nu ik het wel gehaald heb heeft het mij laten zien dat de studiemethode bij Schonewille & Schonewille ervoor zorgt dat de geleerde kennis echt wordt ingebed en dus niet zomaar een cursus die je ooit gevolgd hebt. Een echte aanrader! "

 

Guus Quaedvlieg, advocaat Wolfs Advocaten

"Mijn aanleiding om de opleiding tot Legal Mediator te volgen was dat mediations waar ik als advocaat bij betrokken was in mijn ogen veel beter aangepakt zouden moeten worden om goede resultaten te bereiken. Door deze opleiding heb ik het inzicht gekregen dat mediation niet zo eenvoudig is als dat het lijkt, maar een echte professie is. Tijdens de opleiding zijn mij waardevolle vaardigheden aangereikt die mij in staat stellen om vastgelopen situaties beter vlot te trekken.
Daarnaast heb ik ook de contacten met andere cursisten als plezierig en zeer waardevol ervaren."

 

Marino Vossen, advocaat SBM Advocaten

"Dé opleiding voor iemand die niet alleen mediator wil worden, maar die daar ook écht goed in wil zijn. De opleiding is veelzijdig, compleet en buiten dat ook gewoon erg leuk. Bijzonder vind ik vooral dat je de geleerde technieken en skills iedere dag kan toepassen in het dagelijkse leven, op je werk, thuis, enz. En natuurlijk in mediation."

 

Rianne Maliepaard, advocaat

“Ik vond het prettig dat ik door de intensieve variant nu tijd kon vrijmaken om mij echt op deze voor mij nieuwe discipline te storten. Ik heb heel veel geleerd en ik verwacht de kennis in de praktijk goed te kunnen toepassen. Niet alleen in mijn huidige werk als advocaat, maar ook bij het opzetten van een praktijk in mediation.”


Stella Blom-Visser, notarieel jurist

“De opleiding is intensief, maar gedegen, met een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk. Ik heb niet alleen geleerd wat mediation precies inhoudt, maar ook hoe ik als neutrale buitenstaander of omnipartijdige gesprekspartner kan optreden. Bovendien heb ik geleerd om creatiever te denken.”