Nieuws & opinie

Het laatste nieuws

Minister Dekker gaat beroep ‘beëdigd mediator’ wettelijk regelen

 
maandag 20 januari 2020
 

Minister Dekker wil mediation toch reguleren met wetgeving kopte het FD vandaag. Het beroep beëdigd mediator komt in zicht. Wat betekent dit voor de opleiding tot mediator?

Lees verder ...

Er is grote vraag naar u als Legal family Mediator

 
donderdag 16 mei 2019
 

5 Juni - Specialisatieopleiding Legal Family Mediation

Specialiseer u nu als legal family mediator in scheidingsmediation, het vakgebied waarin u partners die gaan scheiden en/of een nieuwe relatie aangaan optimaal begeleidt.

Lees verder ...

Een sterke arm voor internationale zakelijke mediation

 
  • Legal Business Mediation
  • Internationaal
  • Wetgeving & jurisprudentie
 
vrijdag 18 januari 2019
 

Het persbericht van de Verenigde Naties noemde het een mijlpaalresultaat: een verdrag dat de uitvoerbaarheid van in internationale, zakelijke mediation bereikte vaststellingsovereenkomsten zal verzekeren! Een groot deel van de wereld reageerde opgetogen, maar de Europese Unie stemde tegen. Wat is hier aan de hand?

Henneke Brink is op onderzoek gegaan voor het Tijdschrift Conflicthantering en heeft in dat kader onder andere Legal Business Mediator Manon Schonewille geínterviewd.

Lees verder ...

Het sneue zusje van Justitia

 
  • Familiebedrijf
  • Arbeidsmediation
  • Onderzoek
 
zaterdag 29 december 2018
 

Nee, Legal Mediation betekent niet dat je per se een compromis aan moet gaan en bedrijven nemen niet contre coeur hun ‘toevlucht tot het middel’. Het zijn hardnekkige vooroordelen waardoor de voordelen van mediation onderbelicht blijven. En andere reacties op het artikel met de kop ‘In voor een compromis? Dan is mediation kansrijk’ in het FD op basis van recent baanbrekend onderzoek.

Lees verder ...

De macht van angst versus de kracht van mediation

 
  • Legal Business Mediation
 
donderdag 20 december 2018
 

 Op 17 december 2018 is het ZAM/ACB rapport over de kansen en belemmeringen voor zakelijke mediation gepubliceerd.  In het onderzoek zijn veel interessante aanknopingspunten voor de praktijk te vinden, waaronder de gewenste werkwijze van de mediator, de rol van het recht in zakelijke mediations en de inbreng van advocaten volgens bedrijven.

Lees verder ...