Er is grote vraag naar u als Legal family Mediator

donderdag 16 mei 2019

5 juni - Specialisatieopleiding Legal Family Mediation

Specialiseer u nu als legal family mediator in scheidingsmediation, het vakgebied waarin u partners die gaan scheiden en/of een nieuwe relatie aangaan optimaal begeleidt.

Scheidingsmediation/premarital mediation in het kort

Verbroken relaties, echtscheidingen, tweede of derde huwelijken en kinderen in samengestelde gezinnen leiden in toenemende mate tot complexe situaties rondom echtscheiding en het aangaan van een nieuwe relatie. Het spanningsveld tussen de beëindiging van het partnerschap, de intensivering van voortgezet ouderschap en het vormgeven van een nieuw gezin vragen om een bijzondere procesregisseur: de legal family mediator.

Hoe maakt u het verschil?

De legal family mediator neemt een centrale rol in in dit proces. Hij is de regisseur van het mediationproces om de zakelijke partners te laten komen tot zakelijke regelingen die juridisch verantwoord zijn en worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Daarnaast is hij in staat partners die ook ouders zijn te begeleiden om ouders te worden die na de scheiding in staat zijn om hun kinderen veiligheid en zorg te bieden en concrete afspraken te maken die in een ouderschapsplan worden vastgelegd. Bovendien kent hij de dymaniek van samengestelde gezinnen.

 Wat leert u?

U leert hoe u als legal family mediator op een gestructureerde manier een centrale rol inneemt in het proces van scheiden en/of het aangaan van een (nieuwe) duurzame relatie. U leert hoe u uw rol inneemt als regisseur van het mediationproces om de zakelijke partners te laten komen tot zakelijke regelingen die juridisch verantwoord zijn en worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. U bent in staat om partners die ook ouders zijn te begeleiden om ouders te worden die na de scheiding in staat zijn om hun kinderen veiligheid en zorg te bieden en concrete afspraken te maken die in een ouderschapsplan worden vastgelegd. U leert hoe u partijen adequaat adviseert over het juridisch kader, zonder daarin de klassieke rol van juridisch adviseur in te nemen. Bovendien kent u de dynamiek van samengestelde gezinnen en weet u waar de knelpunten zitten bij het aangaan van een nieuwe relatie, zowel juridisch, financieel, praktisch als emotioneel.

Door de methodische werkwijze in combinatie met de specifieke kennis en vaardigheden die u zich in deze opleiding eigen maakt, maakt u straks als Legal Family Mediator het verschil. 

 

 Ga terug naar het nieuws & opinie overzicht ...