Seminar Solution-Focused Mediation en het Familiebedrijf

maandag 2 oktober 2017

Seminar Solution-Focused Mediation en het Familiebedrijf

Wordt u als mediator regelmatig betrokken bij conflicten in familiebedrijven? Hebt u behoefte aan meer kennis en tools voor deze mediations met hun eigen dynamiek? Wilt u weten hoe oplossingsgerichte mediation écht werkt?

Kom op vrijdag 10 november naar de door Schonewille & Schonewille Academy Legal Mediation georganiseerde seminar in Rotterdam.

Hoofdspreker is Louis Cauffman, auteur en spreker van Europees niveau als het gaat om de oplossingsgerichte benadering in conflicten binnen familiebedrijven.

Tijdens de dag krijgt u capita selecta uit de oplossingsgerichte epistemologie onder het motto: niets zo praktisch als een gedegen stukje theorie. U wordt genodigd om (denk)oefeningen te doen. We presenteren ook live demo’s: hoe werkt dat nu in het echt? Het oplossingsgerichte gedachtegoed als rode draad door de mediation blijkt méér effect te faciliteren bij uw cliënten terwijl u zelf minder energie verbruikt. Cauffman leert u hoe u dat aanpakt.

Cauffman richt zich in dit seminar in het bijzonder op de conflicten binnen familiebedrijven. Door de familiedimensie zijn deze conflicten vaak diepgeworteld. Hij laat zien dat gebruikelijke remedies als het opstellen van een familiestatuut niet duurzaam zijn, omdat deze het echte conflict niet aanpakken. Oplossingsgerichte interventies in de context van mediation dragen in veel gevallen wel sterk bij aan het verwijderen van obstakels die een duurzame transformatie in de weg staan.

In één dag behandelt Cauffman positieve psychologie in actie, oplossingsgerichte interventies, zwermintelligentie en de ins and outs van priming. Daarnaast geeft hij u inzicht in de wetenschappelijke ontwikkelingen waarop oplossingsgericht denken en werken teruggrijpt.

Deelname aan dit boeiende seminar biedt u de unieke mogelijkheid om u Solution-Focused Mediation in het familiebedrijf eigen te gaan maken, onder begeleiding van dé deskundige op dit gebied.

Wilt u zeker zijn van uw plaats? Meldt u zich dan alvast aan via: academy@schonewille-schonewille.com

 

Praktische informatie:

Datum: Vrijdag 10 november van 10.00 tot 17.00 met broodjeslunch en afsluitende borrel
Locatie: Schonewille & Schonewille Legal Mediation te Rotterdam, Hofplein 20 (gebouw Spaces)
Toegangsprijs: € 125,- excl. BTW. S&S Alumni ontvangen 40% korting en betalen slechts € 75,-.
U krijgt voor deze dag 6 PE-punten (*NOvA, *KNB, *MFN, punten aangevraagd)


Ga terug naar het nieuws & opinie overzicht ...