Nieuws & opinie: Familiebedrijf

Het laatste nieuws

Seminar ‘Solution-focused mediation in het familiebedrijf’

 
  • Familiebedrijf
 
dinsdag 28 november 2017
 
Windpark Louis Cauffman nam ons op 10 november op inspirerende wijze mee in de theorie en de praktijk van zijn manier van werken: de oplossingsgerichte mediation in familiebedrijven.


 

Lees verder ...

Seminar Solution-Focused Mediation en het Familiebedrijf

 
maandag 2 oktober 2017
 

Seminar Solution-Focused Mediation en het Familiebedrijf

Wordt u als mediator regelmatig betrokken bij conflicten in familiebedrijven? Hebt u behoefte aan meer kennis en tools voor deze mediations met hun eigen dynamiek? Wilt u weten hoe oplossingsgerichte mediation écht werkt?

Kom op vrijdag 10 november naar de door Schonewille & Schonewille Academy Legal Mediation georganiseerde seminar in Rotterdam.

Hoofdspreker is Louis Cauffman, auteur en spreker van Europees niveau als het gaat om de oplossingsgerichte benadering in conflicten binnen familiebedrijven.


 

Lees verder ...

Overname binnen een familiebedrijf?

 
donderdag 30 maart 2017
 

Houd de belangen in balans!

Windpark Wat heeft een traditionele bierbrouwerij met mediation te maken? Niet zoveel zult u op het eerste gezicht zeggen. Binnen de bierbrouwerij, een echt familiebedrijf, is echter een bedrijfsovername gaande. Bedrijfsovernames zijn al ingewikkeld, maar overnames binnen familiebedrijven zijn nog complexer. Een mediator inschakelen helpt om het proces soepeler te laten verlopen.


 

Lees verder ...

Essentiële rol bij opvolgingskwesties in familiebedrijven

 
  • Algemeen
  • Regionale kantoren
 
woensdag 26 oktober 2016
 

SCHONEWILLE & SCHONEWILLE HEEFT ESSENTIËLE ROL BIJ OPVOLGINGSKWESTIES IN FAMILIEBEDRIJVEN | EEN MEDIATOR BRENGT BELANGEN IN EVENWICHT’

Familiebedrijven vormen een belangrijke pijler van de Nederlandse economie. Tegelijkertijd zijn ze kwetsbaar: zakelijke meningsverschillen en familiaire relaties dreigen vermengd te raken met vaak ingrijpende gevolgen. Hoe voorkom je dat het zover komt? De rol van mediation is essentieel, stellen Edward Dijxhoorn en Fred Schonewille van Schonewille & Schonewille Legal Mediation.  

Lees verder ...

Behoud de regie in uw familiebedrijf met Legal Mediation

 
  • Algemeen
 
dinsdag 24 maart 2015
 
In campagne Het Familiebedrijf gedistr. door het  op 24 maart en 1 april

In een familiebedrijf komen schijnbaar onverenigbare componenten samen. Een succesvolle bedrijfsvoering vraagt om een zakelijke en rationele instelling. In een familie daarentegen, spelen emoties en relationele verhoudingen de hoofdrol.

Lees verder ...