Nieuws & opinie: Arbeidsmediation

Het laatste nieuws

Wat is de invloed van Wwz op arbeidsmediation?

 
  • Onderzoek
 
donderdag 4 augustus 2016
 

Judith Stoop sprak voor het Tijdschrift Conflicthantering  nr. 3 2016 met een aantal arbeidsmediators - waaronder Manon Schonewille - over hun ervaringen sinds inwerkingtreding van de Wwz met de vraag of er iets veranderd is sinds juli 2015. De reacties lopen uiteen ...

Lees verder ...

Ontslagzaak? Begin met arbeidsmediation!

 
  • Onderzoek
  • Wetgeving & jurisprudentie
 
donderdag 30 juni 2016
 

Ontslagzaak? Begin met mediation!

Uit interviews met werkgevers en onderzoek door de Eramus Universiteit naar een groot aantal rechtszaken in opdracht van twee beroepsverenigingen van arbeidsrechtadvocaten, juristen en rechters (VAAN en VvA) blijkt een jaar na invoering van de WWZ dat er grote verschillen zijn tussen de oude en nieuwe wettelijke situatie. Personeel ontslaan is lastiger en onzekerder geworden voor zowel werkgever als werknemer.

Lees verder ...

Ongeschonden uit een (arbeids)strijd? Deel 2: de werknemer

 
  • Wetgeving & jurisprudentie
 
donderdag 24 maart 2016
 

3 Situaties voor een werknemer om mediation in te zetten bij een arbeidsconflict

"Heb je even?" Verbaasd kijk ik op van mijn werk. Het is bijna zes uur 's avonds en ik wacht al uren op mijn werkoverleg dat om twee uur gepland stond. Aangezien dat overleg vorige week niet doorging is mijn lijst met te bespreken dingen langer dan normaal. Maar degene die vraagt of ik even heb, is niet mijn manager maar de HR-directeur. We lopen zijn kamer in en daar zit mijn manager. Het is in een oogopslag duidelijk waar ik geacht word te gaan zitten en binnen 60 seconden staat mijn wereld op zijn kop. Met rood hoofd verlaat ik na 10 minuten de kamer. Boosheid, talloze vragen en onbegrip vechten om voorrang: zojuist heb ik gehoord dat men van mij af wil en wel voor het eind van het jaar (dat is nog 3 weken). Of ik denk nog naar huis te kunnen rijden? "Neem morgen thuis bedenktijd en dan spreken we je maandag." Dat gesprek op maandag kwam er nooit. Ik nam een advocaat in de arm en zij ook. Na het heen en weer sturen van papieren en e-mail waren de vergoeding en de voorwaarden rond. Eind goed al goed?”

Lees verder ...

Ongeschonden uit een (arbeids)strijd? Deel 1: de werkgever

 
  • Wetgeving & jurisprudentie
 
dinsdag 23 februari 2016
 

3 Situaties voor een werkgever om mediation in te zetten bij een arbeidsconflict

Na invoering van de nieuwe Wet werk en zekerheid (Wwz) in de zomer van 2015 lijkt het erop dat iemand ontslaan niet gemakkelijk wordt. Maar àls je iemand volgens de nieuwe regels kunt ontslaan, is het in veel gevallen goedkoper voor de werkgever. Wel goedkoper, niet makkelijker: kan arbeidsmediation u als werkgever helpen?

Lees verder ...

Mediation breakfast introducing TeamFix

 
woensdag 11 maart 2015
 

On 19th February, Spaces Vijzelstraat hosted a very successful, interactive breakfast meeting delivered by legal mediation firm Schonewille & Schonewille. The theme was how to resolve issues within your team by communicating in effective and resolute ways, fixing problems and finding solutions before reaching the point of mediation. 

IMG_9140

Lees verder ...

Just Team Up met een TeamFix voor Spaces Members

 
vrijdag 16 januari 2015
 

Mediation Breakfast on 19 February

Schonewille & Schonewille Legal Mediation, tenant in Spaces Vijzelstraat demonstrates during the mediation breakfast van 8.30 - 10.30 on February 19 how you can improve the effectiveness and collaboration of your teams in 4 steps and within 4 hours.

Cost € 7,50 including breakfast | Sign up with Nina Verrijt at Spaces. 

Schonewille & Schonewille Legal Mediation, huurder in Spaces Vijzelstraat laat op 19 februari tijdens de mediation breakfast zien hoe u de effectiviteit en samenwerking in uw teams kunt verbeteren in 4 stappen en binnen 4 uur.

Kosten € 7,50 inclusief ontbijt | Aanmelden bij Nina Verrijt van Spaces. 

Lees hier meer over een TeamFix.  

Lees verder ...