Legal mediators in Rotterdam | Amsterdam

Mediationprofessionals bundelen hun krachten

Manon Schonewille en Fred Schonewille werken onafhankelijk van elkaar al sinds 1997 als mediator. Begin 2013 bundelden Fred als legal family mediator en Manon als legal business mediator hun krachten en sindsdien werken ze samen met andere zakelijke mediators, arbeidsmediators, family mediators en nalatenschapsmediators als Schonewille & Schonewille, gespecialiseerd in legal mediation.


Aan de hoofdvestiging in Rotterdam | Amsterdam zijn meerdere in een bepaald vakgebied gespecialiseerde associates verbonden, ook voor grensoverschrijdende zaken. Zij staan in het overzicht hiernaast, Daarnaast biedt onze organisatie u landelijke dekking. In heel Nederland zijn S&S legal mediators actief in een eigen regionaal kantoor, ook bij u in de buurt.


Wij stellen nieuwe normen voor legal mediation. Niet alleen doordat wij cliënten een service bieden die nog niet bestond. Ook doordat wij samenwerken met gespecialiseerde partners in binnen- en buitenland, op academisch niveau lesgeven en onderzoek doen. Wij leiden legal mediators op en scholen ze bij, publiceren over het vak en zijn betrokken bij de aanpassing van de wetgeving over mediaton. Wij kennen elk detail van ons vakgebied. Dat maakt ons nóg betere legal mediators. 

 

In elk conflict zit de sleutel voor een mooie deal. Het is een uitdaging om meer uit een zakelijk meningsverschil te halen dan er in lijkt te zitten. Om, zodra het moeilijk wordt, beide partijen toch een stap verder te laten komen.

 

Manon | legal business mediator

Partijen komen tot de beste oplossing als ze vanuit hun eigen motieven opereren. Daarom vind ik het belangrijk dat de partijen actief betrokken blijven bij het vinden van een oplossing. Zo vinden ze elkaar sneller dan wanneer juristen hun strijd uitvechten. Betrokkenheid maakt het zoeken naar een oplossing een stuk aangenamer en de wereld een beetje vriendelijker.

Fred | legal family mediator

 

Partijbegeleiding, procesbegeleiding en consultancy

De Schonewille & Schonewille specialisten richten zich op advisering en begeleiding van onderhandelingsprocessen en mediation. Vooral de meer gecompliceerde of vastgelopen zaken zijn bij hen in goede handen. Wij bieden 360 ˚ mediation. Zowel preventief als relationeel, zakelijk, juridisch en organisatorisch committeren wij ons aan uw zaak.  

Wij hebben 360˚ mediation ontwikkeld omdat wij niet tevreden zijn als de partijen het ‘goed hebben gemaakt’. Sterker, wij pleiten ervoor met mediation te beginnen voordat er een conflict is. Omdat het slim is om zo vroeg mogelijk te weten wat de wederzijdse belangen zijn. Daarom regelen wij ook preventief dat zakelijke overeenkomsten slim en effectief zijn en juridisch gegrond.

 

Academy Legal Mediation

Legal Mediation is een relatief nieuw vakgebied. Daarom wil Schonewille & Schonewille met name advocaten, rechters, juristen, notarissen, psychologen, accountants en fiscalisten de kans bieden zich hier professioneel in te ontwikkelen door een breed opleidingenaanbod. De gespecialiseerde opleidingen in de Schonewille & Schonewille Academy Legal Mediation sluiten bovendien goed aan op de veranderende wetgeving.

 

Schonewille & Schonewille, voortrekkers in Legal Mediation