Mediationstijl

Mediationstijl van Manon Schonewille en haar werkwijze in een mediationproces

Business mediator met een pragmatische en oplossingsgerichte benadering. Manon Schonewille maakt gebruik van een resultaatgerichte en gevarieerde mediationstijl, aangepast aan de wensen van de partijen en de fase van het mediationproces.

"In elk conflict zit de sleutel voor een mooie deal. Het geeft een kick om meer uit een zakelijk meningsverschil te halen dan er in lijkt te zitten. Om, zodra het moeilijk wordt, beide partijen toch een stap verder te laten komen."

 

Fasen van de mediation

Manon start meestal met 'mediaten van het proces' en partijen en hun juridische adviseurs te ondersteunen bij het ontwerpen van het voor hen beste proces.

Tijdens de mediation managed zij duidelijk de procesmatige aspecten en maakt gebruik van een gevarieerde aanpak met betrekking tot de inhoudelijke aspecten, afhankelijk van het onderwerp, geschil en de behoeften van de betrokken partijen.

In het begin werkt zij meestal vanuit een faciliterende benadering. Indien nodig in een later stadium van het mediation-proces of wanneer gewenst door de partijen kan voor een meer evaluatieve aanpak worden gekozen.

 

Kracht als mediator

Door haar communicatieve vaardigheden en talent om relaties met anderen op te bouwen is Manon in staat om snel vertrouwen op te wekken.

Als mediator en onderhandelaar ligt haar kracht in het vinden en stimuleren van nieuwe, creatieve oplossingen en het ontdekken van gezamenlijke belangen. De haalbaarheid en houdbaarheid van het eindresultaat spelen tijdens het gehele traject een belangrijke rol.

Ze is een goed voorbereide mediator en onderhandelaar, die snel een goede werkrelatie met partijen opbouwt. Een business mediator met oog voor detail, zonder daarbij het grotere geheel uit het oog te verliezen.

  

U kunt hier een demonstratie bekijken van Manon Schonewille in actie als mediator in een internationale zaak.