Referenties

Onze opleidingen

Emilie van Rijckevorsel-Teeuwen, advocaat | counsel Houthoff Buruma

"Jullie opleiding zat erg goed in elkaar, professioneel en met een ongedwongen sfeer. Het heeft mij heel veel gegeven! Al meerdere kantoorgenoten heb ik enthousiast gemaakt, dus die melden zich denk ik wel."

 

Guus Quaedvlieg, advocaat Vlaminckx Advocaten

"Mijn aanleiding om de opleiding tot Legal Mediator te volgen was dat mediations waar ik als advocaat bij betrokken was in mijn ogen veel beter aangepakt zouden moeten worden om goede resultaten te bereiken. Door deze opleiding heb ik het inzicht gekregen dat mediation niet zo eenvoudig is als dat het lijkt, maar een echte professie is. Mij werd al snel duidelijk dat er veel techniek en theorie bij komt kijken om succesvol als mediator te opereren. Tijdens de opleiding zijn mij waardevolle vaardigheden aangereikt die mij in staat stellen om vastgelopen situaties beter vlot te trekken.
Daarnaast heb ik ook de contacten met andere cursisten als plezierig en zeer waardevol ervaren."

 

Bernhard Kapma, notarieel jurist

“Legal mediator is echt een vak apart. Fred en Manon zijn goeroes op dit terrein en delen al hun technieken en tips met je. De opleiding is een goede, brede inleiding in de achtergrond en technieken van legal mediation. Er is veel ruimte voor het oefenen met acteurs en de docenten zijn inhoudelijk zeer terzake kundig en betrokken.”

 

Onze dienstverlening

Partner bedrijf in de zakelijke dienstverlening

“Hartelijk dank voor jullie goede werk om ons weer ‘bij elkaar’ te krijgen. Zo’n uitkomst had ikzelf niet verwacht, dat is dus heel knap van jullie en als ik voor mezelf mag spreken ben ik er blij om. Hierbij moet ik ook onder ogen zien dat ik zeker ook mijn aandeel had in het vastlopen van onze samenwerking. Uiteraard goed om af en toe een spiegel voorgehouden te krijgen, en met name van een onafhankelijke/onpartijdige derde.”

 

Esther van de Meulen, advocaat | attorney at law BWK Partners

"Zeer kundig en oplossingsgericht!”

 

Partner bedrijf in de zakelijke dienstverlening

"Ik wilde jullie nogmaals hartelijk danken voor jullie rol in het conflict tussen mijn business partner en mij. Het zijn stressvolle weken geweest en ik ben blij dat het voor nu achter de rug is. Gezien alles wat er besproken is, weet ik ook zeker dat we er met z’n tweeën niet meer uitgekomen waren. En ik heb het ook zeer gewaardeerd dat jullie niet gekozen hebben voor een meer psychologische, ‘counselling’ aanpak.”

 

Partner bedrijf in de zakelijke dienstverlening

"Bedankt voor de betrokkenheid en het adequaat handelen."

 

 

Organisaties waarmee wij gewerkt hebben 

Nederland

Houthoff Buruma

BWK Partners

Shell

Amgen

VMSN, EPN, Netwerk notaries

Asser Instituut

Cognizant

Abengoa

Cunningham Lindsey

Several workshops or trainings for Dutch ACB corporate member organisations or companies like: Akzo Nobel, Essent, KLM, KPN, Ahold, Rabobank, Heineken, Randstad Holding, De Nederlandse Bank, Ernst & Young, Johnson & Johnson, TBI

ACB law firm member organisations like Baker & McKenzie, Allen & Overy, CMS Derks, Dirkzwager, Höcker NautaDutilh, De Brauw, Houthoff

MKB Nederland and VNO-NCW (Dutch Employers Association) members, several specialized private sector associations like Bovag, Fosag, Bouwend Nederland

Dutch State Council (Raad van State)

 

Buiten Nederland

Amgen (Switzerland, UK, Germany, Greece, Ireland, Netherlands and mixed groups from various European and EMEA countries)

Symantec (Paris France) for a mixed group of participants from various European and EMEA countries

Eli Lilly (Frankfurt Germany)

Ferring (Switzerland)

Accordence (Boston USA) (training and consulting organization, associated with the Harvard Program on Negotiation and Hastings college of the law)

Gudrun Sjoeden AB/GmbH (Sweden and Germany)

Nomiki Bibliothiki (Greece)

Finmeccanica London (UK)

German Chamber of Commerce (Munich Germany) IHK

Paris Bar Association (Paris France)

American Bar Association, ABA (Washington USA)

Bar Association and Chambers of Commerce of Piraeus (Greece) (through them and with the help of local Greek trainers meanwhile more than 350 lawyers have been trained to become mediators)

Other Bar associations: e.g. Israeli Bar Association (Tel Aviv Israel), Egypt Bar Association (Cairo Egypt), SHIAC Arbitration centre (Sharm El Sheikh Egypt), Ankara Bar Association (Ankara Turkey), Mersin Bar Association (Mersin Turkey), Thessaloniki Bar Association (Thessaloniki Greece)

INTA (International Trade Mark Association)

RIAD - International Association of Legal Expenses Insurance

ERA –Europäische Rechtsakademie

ICC – International Chamber of Commerce

Swiss Chamber of Commercial Mediators

Mediate Today (Sydney, Australia)

Lopich Lawyers (Sydney, Australia)

 

Universities and higher education

Pepperdine University (USA)

Utrecht University (The Netherlands)

DHBW, Duale Hochschule Baden-Wuerttemberg (Germany) (Business mediation and international business MBA studies)

Viadrina Frankfurt/Oder (Germany)

Hamline University (Minnesota, USA)

EBS, European Business School, Executive Education (Germany)

 

Een overzicht van (internationale) projecten vindt u in onze 'international section'.