Wat we doen

Legal Mediationkantoor

Legal mediation als oplossing voor uw conflict

U heeft een conflict en wilt daar snel van af en duurzame afspraken maken Hiervoor kunt u een legal mediator inschakelen: een onpartijdige derde die in een gestructureerd verlopend proces beide partijen ondersteunt om tot een oplossing te komen. Als mediators zoeken wij actief mee naar een relationele oplossing en een weldoordachte zakelijke deal. Wij toetsen of uw oplossing zakelijk of juridisch haalbaar is, tegemoet komt aan uw werkelijke belangen en bij uw bedrijfscultuur of situatie past. Uw advocaat of juridisch adviseur kan u tijdens de mediation begeleiden en zorgen voor legal checks. Door legal mediatiion wordt voorkomen dat het conflict een steekspel wordt tussen juristen.

Doordat u als partij zelf nauw bij de onderhandelingen en besluitvorming betrokken wordt blijft u in charge. Ook voor wat betreft de benodigde tijd en kosten: u kunt een maximum aantal uren afspreken waarna bekeken wordt of er zicht is op een een oplossing. Wij werken oplossingsgericht en doen desgewenst ook een niet bindend voorstel hoe een gezamenlijk gedragen oplossing er kan uitzien, rekening houdend met alle belangen van beide partijen (mediator proposal).

Voordat u beslist om een van onze legal mediators in te schakelen kunt u persoonlijk kennismaken. 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

 

Waarvoor kunt u een legal mediator inschakelen?

U kunt bij ons terecht voor Legal Business Mediation of Legal Family Mediation. Als legal mediationkantoor bieden wij procesbegeleiding, partijbegeleiding en deal making aan. Op elk vakgebied werken gespecialiseerde en gecertificeerde beroepsmediators, die afhankelijk van uw behoeften verschillende soorten begeleiding bieden.

  • Als procesbegeleider werken wij als onafhankelijke, neutrale derde voor alle betrokken partijen. Hier valt onder legal mediation, bindend advies en het maken van een conflictanalyse (vertrouwelijk onderzoek). U kunt ons ook inschakelen voor preventieve procesbegeleiding bij pre-marital mediation en deal mediation (onderhandelingsbegeleiding).
  • Bij partijbegeleiding ondersteunen wij één partij (privépersoon of bedrijf) in een mediation of onderhandeltraject. Wij onderhandelen voor u, ondersteunen en coachen u en indien gewenst vertegenwoordigen wij u in de mediation of onderhandelen voor u. U kunt ons ook inschakelen voor advies over een vaststellingsovereenkomst.
  • Daarnaast zijn wij een deskundige gesprekspartner en adviseur bij het implementeren van mediationdiensten binnen een advocaten- of notariskantoor, het ontwikkelen van mediationbeleid of een corporate ADR policy voor bedrijven.
  • Voor familiebedrijven kunt u ook een business en family co-mediation team inschakelen. Voor grensoverschrijdende geschillen beschikken wij over internationale co-mediation teams.
  • De quick fix is een kort traject voor een vaste prijs bij conflicten op het werk, in de familie, het gezin en de buurt. Dit zijn de teamfix, familiefix, gezinsfix en buurtfix. 

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek:

Secretariaat Rotterdam: 010 - 760 71 10 | Secretariaat Amsterdam: 020 - 20 67 715
Manon Schonewille (business): 06 54 336 192 | Fred Schonewille (family): 06 50 230 577
info@schonewille-schonewille.com

De 360˚ mediation benadering

Wij werken volgens een 360˚ mediation benadering; een op maat gemaakt pakket, waarbij de nadruk op verschillende onderdelen van de mediation is aangepast op uw situatie. Of het nou gaat om zakelijke, relationele, juridische of organisatorische oplossingen, of dat u gewoon preventief de problemen voor wilt zijn: wij zetten ons in voor uw zaak.

Schonewille & Schonewille, voortrekkers in legal mediation

Waarom Schonewille & Schonewille?

  • Professioneel. Ervaren beroepsmediators gespecialiseerd in een eigen vakgebied (Legal Business Mediation of Legal Family Mediation). We hanteren duidelijke kwaliteitsrichtlijnen en gedragsregels (o.a. Mediators Federatie Nederland (MfN) en International Mediation Institute (IMI)).
  • Duidelijk. Geen lange moeilijke adviezen, maar begrijpelijke korte memo’s die direct toepasbaar zijn.
  • Bereikbaar. Gevestigd aan het Hofplein in Rotterdam en tevens zijn mediationruimtes beschikbaar bij onze kantoren in Amsterdam centrum, Amsterdam-Zuid, Den Haag, Apeldoorn en Deventer, en bij regionale kantoren.
  • Grensoverschrijdend. Voor cross-border geschillen werken we met multi-mixed ervaren co-mediation teams. We verzorgen eventueel snelle doorverwijzing door contacten met andere (buitenlandse) kantoren en disciplines.
  • Kennis. We hebben een eigen kenniscentrum voor informatie. We hebben een eigen gespecialiseerd opleidingsinstituut, doen academisch onderzoek en publiceren standaard werken. We werken samen met toonaangevende partners in binnen- en buitenland, waaronder Wolters Kluwer, de Legal Mediation Academy en Pepperdine University (VS).

Heeft u een offerte aanvraag?  Wij sturen u graag een mediation-offerte.

Schonewille & Schonewille, voortrekkers in legal mediation