Wat we doen

Legal Mediationkantoor

Legal mediation als oplossing voor uw conflict

Bij een conflict treedt de legal mediator op als onpartijdige derde om in een gestructureerd proces gezamenlijk tot een oplossing te komen. Als mediators zoeken wij actief mee naar een relationele en inhoudelijke oplossing, waar bij voorkeur een zakelijke deal uit voortvloeit. Wij toetsen of de oplossing juridisch en zakelijk haalbaar is, tegemoet komt aan de werkelijke belangen van alle betrokkenen en bij uw bedrijfscultuur of situatie past. De rol van de advocaat is hierbij van groot belang. Hij kent de zaak van zijn cliënt als geen ander, begeleidt, informeert en zorgt voor legal checks. Wij werken graag samen met de advocaten en juridisch adviseurs en voorkomen hiermee dat het conflict een steekspel wordt tussen juristen. Door u nauw bij de onderhandelingen en besluitvorming te betrekken, blijft u als cliënt in charge.

 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

 

Waarvoor kunt u een legal mediator inschakelen?

U kunt bij ons terecht voor Legal Business Mediation of Legal Family Mediation. Als legal mediationkantoor bieden wij procesbegeleiding, partijbegeleiding en deal making aan. Op elk vakgebied werken gespecialiseerde en gecertificeerde beroepsmediators, die afhankelijk van uw behoeften verschillende soorten begeleiding bieden.

  • Als procesbegeleider werken wij als onafhankelijke, neutrale derde voor alle betrokken partijen. Hier valt onder legal mediation, bindend advies en het maken van een conflictanalyse (vertrouwelijk onderzoek). U kunt ons ook inschakelen voor preventieve procesbegeleiding bij pre-marital mediation en deal mediation (onderhandelingsbegeleiding).
  • Bij partijbegeleiding ondersteunen wij één partij (privépersoon of bedrijf) in een mediation of onderhandeltraject. Wij onderhandelen voor u, ondersteunen en coachen u en indien gewenst vertegenwoordigen wij u in de mediation of onderhandelen voor u. U kunt ons ook inschakelen voor advies over een vaststellingsovereenkomst.
  • Daarnaast zijn wij een deskundige gesprekspartner en adviseur bij het implementeren van mediationdiensten binnen een advocaten- of notariskantoor, het ontwikkelen van mediationbeleid of een corporate ADR policy voor bedrijven.
  • Voor familiebedrijven kunt u ook een business en family co-mediation team inschakelen. Voor grensoverschrijdende geschillen beschikken wij over internationale co-mediation teams.
  • De quick fix is een kort traject voor een vaste prijs bij conflicten op het werk, in de familie, het gezin en de buurt. Dit zijn de teamfix, familiefix, gezinsfix en buurtfix. 

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek:

Secretariaat Rotterdam: 010 - 760 71 10 | Secretariaat Amsterdam: 020 - 20 67 715
Manon Schonewille (business): 06 54 336 192 | Fred Schonewille (family): 06 50 230 577
info@schonewille-schonewille.com

De 360˚ mediation benadering

Wij werken volgens een 360˚ mediation benadering; een op maat gemaakt pakket, waarbij de nadruk op verschillende onderdelen van de mediation is aangepast op uw situatie. Of het nou gaat om zakelijk, relationeel, juridisch of organisatorisch, of u gewoon preventief de problemen voor wilt zijn: wij zetten ons in voor uw zaak.

Schonewille & Schonewille, voortrekkers in legal mediation

Waarom Schonewille & Schonewille?

  • Professioneel. Ervaren beroepsmediators gespecialiseerd in een eigen vakgebied (Legal Business Mediation of Legal Family Mediation). We hanteren duidelijke kwaliteitsrichtlijnen en gedragsregels (o.a. Mediators Federatie Nederland (MfN) en International Mediation Institute (IMI)).
  • Duidelijk. Geen lange moeilijke adviezen, maar begrijpelijke korte memo’s die direct toepasbaar zijn.
  • Bereikbaar. Gevestigd aan het Hofplein in Rotterdam en tevens zijn mediationruimtes beschikbaar bij onze kantoren in Amsterdam centrum, Amsterdam-Zuid, Den Haag, Apeldoorn en Deventer, en bij regionale kantoren.
  • Grensoverschrijdend. Voor cross-border geschillen werken we met multi-mixed ervaren co-mediation teams. We verzorgen eventueel snelle doorverwijzing door contacten met andere (buitenlandse) kantoren en disciplines.
  • Kennis. We hebben een eigen kenniscentrum voor informatie. We hebben een eigen gespecialiseerd opleidingsinstituut, doen academisch onderzoek en publiceren standaard werken. We werken samen met toonaangevende partners in binnen- en buitenland, waaronder Wolters Kluwer, de Legal Mediation Academy en Pepperdine University (VS).

Heeft u een offerte aanvraag?  Wij sturen u graag een mediation-offerte.

Schonewille & Schonewille, voortrekkers in legal mediation