Tarieven zakelijke mediation en arbeidsmediation

Tarieven voor zakelijke mediation en arbeidsmediation

In principe werken wij met uurtarieven. Onze uurtarieven (tussen € 250 - € 295 excl. btw per uur) hangen af van de mediator en het soort mediation. Voor arbeidsmediations waarbij één partij (kleinbedrijf) alle kosten betaalt zijn aangepaste uurtarieven mogelijk, afhankelijk van de mediator € 190 - € 225 excl. btw per uur. 

Voor reistijd wordt een half uurtarief in rekening gebracht.

Een totaalprijs of fixed fee is op aanvraag mogelijk op basis van maatwerk. Ook abonnementen behoren tot de mogelijkheden.
Bij partijbegeleiding en deal making kunnen tevens honoraria afhankelijk van de uitkomst van het onderhandelingsproces afgesproken worden, ook wel no cure no pay genoemd.

 

Voor zelfstandigen met kleinere marges of bedrijven in (financieel) zwaar weer is via S&S Social Mediation een versnelde procedure tegen een vaste lage prijs mogelijk.

HR Rendement heeft in 2017 een onderzoek onder landelijke werkende mediationkantoren op het gebied van zakelijke mediation uitgevoerd en een vergelijking van de kosten gemaakt. Schonewille & Schonewille is een van de tien kantoren die geselecteerd is voor de pubicatie.Het onderzoek richt zich op aandachtpunten bij het kiezen van een onafhankelijke mediator en een geeft een overzicht van de verschillen tussen de diverse aanbieders.

Lees hier het artikel.