Tarieven business mediation

Tarieven voor zakelijke mediation

In principe werken wij op basis van vaste uurtarieven, maar ook fixed fees of abonnementen behoren tot de mogelijkheden. Bij partijbegeleiding en deal making zijn ook honoraria afhankelijk van de uitkomst van het onderhandelingsproces mogelijk, ook wel no cure no pay genoemd.

De uurtarieven (tussen € 250 - € 295 excl. btw per uur) hangen af van de mediator en het soort mediation. Voor arbeidsmediations (als één kleine zakelijke partij betaalt) zijn de uurtarieven in de regel tussen € 190 - € 225 excl. btw per uur. Voor reistijd wordt een half uurtarief in rekening gebracht. Totaalprijs is mogelijk op basis van maatwerk.

Voor zelfstandigen met kleinere marges is via S&S Social Mediation (socialmediation.org) een vaste lage prijs mogelijk.

HR Rendement heeft een onderzoek onder landelijke werkende mediationkantoren op het gebied van zakelijke mediation uitgevoerd en een vergelijking van de kosten gemaakt. Schonewille & Schonewille is een van de tien kantoren die geselecteerd is voor de pubicatie.Het onderzoek richt zich op aandachtpunten bij het kiezen van een onafhankelijke mediator en een geeft een overzicht van de verschillen tussen de diverse aanbieders.

Lees hier het artikel