Review advocacy

Onafhankelijk advies of second opinion

 

Bent u betrokken bij een mediationtraject en weet u niet zeker of het traject u gaat opleveren wat u ervan verwacht? Schonewille & Schonewille geeft u graag onafhankelijk advies of een second opinion. Dat noemen we review advocacy. U kunt review advocacy zowel voor aanvang van een mediationtraject inzetten als aan het einde van een mediation.

 

Review advocacy voorafgaand aan een mediationtraject

U kunt ons als review advocate inschakelen als u goed beslagen ten ijs wilt komen in een mediation en u voordat de mediation van start gaat uw strategie en opties met een adviseur wilt doorspreken. U neemt vervolgens zelfstandig deel aan de mediation. U wordt dus niet door iemand anders vertegenwoordigd. Ook als u ondersteuning of advies kunt gebruiken bij het vinden van de juiste mediator of de wederpartij ertoe wilt bewegen om een mediationtraject te starten, kunt u ons inschakelen.

 

Review advocacy aan het einde van een mediationtraject

Als u zonder advocaat, adviseur of mediation advocate deelgenomen hebt aan een mediation, is het goed om een second opinion te vragen om de vaststellingsovereenkomst te reviewen voordat u deze ondertekent. Wij bekijken samen met u de concept vaststellingsovereenkomst om ervoor te zorgen dat u voordat u dit document ondertekent zeker weet dat de gemaakte afspraken in uw belang zijn, dat er op papier is gezet wat u afgesproken hebt en dat de afspraken duidelijk, uitvoerbaar en juridisch houdbaar zijn.