Implementatie mediation

Mediation advocacy voor advocaten en notarissen

Mediation krijgt een steeds duidelijker positie in het juridische systeem. Door nieuwe wetgeving zullen verhoogde eisen worden gesteld aan de kwaliteit van mediators in Nederland. Deze ontwikkeling vraagt om mediators die juridisch deskundig zijn, maar ook om advocaten en notarissen die kennis hebben over mediation. Kunt u uw cliënten al voorlichten en adviseren over mediation of begeleiden in een mediationtraject? Biedt uw kantoor mediation al aan als dienst? Schonewille & Schonewille helpt u graag om mediation een plek te geven in uw kantoor en mediation advocacy professioneel vorm te geven.

 

Uw keuze: zelf opleiden of samenwerking zoeken

Om mediation in uw kantoor te implementeren, kunt u ervoor kiezen een of meer vennoten of medewerkers een volwaardige mediationopleiding te laten volgen. Zij kunnen daarna als legal mediator optreden. Een andere mogelijkheid is om alle aan uw kantoor verbonden juristen een introductiecursus mediation te laten volgen. Zo legt u een brede basis voor mediation binnen uw kantoor.


Een alternatief voor eigen interne mediators, is samenwerking te zoeken met een of meer externe legal mediators en vervolgens gezamenlijke of aanvullende diensten aan te bieden aan uw cliënten. Vanzelfsprekend kunnen deze opties ook met elkaar worden gecombineerd.

 

Deskundige gesprekspartner en opleidingen

Schonewille & Schonewille adviseert u graag welke oplossing het beste past bij uw kantoor. Wij beschikken over veel expertise, zowel op basis van academisch onderzoek als uit de juridische en mediationpraktijk. Daarnaast verzorgen wij een aantal gespecialiseerde opleidingen. Deze kunnen we op verzoek toesnijden op de specifieke behoeften en maatvoering van uw kantoor.