LEGAL BUSINESS MEDIATION

Zakelijke mediation, arbeidsmediation & samenwerkingsconflicten

Dreigt er een zakelijk conflict en bent u daarom op zoek naar een zakelijke mediator? Met Legal Business Mediation kunt u snel en efficiënt een zakelijk conflict oplossen of voorkomen.

Zakelijke conflicten zijn vaak complex. Niet alleen dient men rekening te houden met zakelijke afspraken, deze moeten ook juridisch correct te zijn en aansluiten bij de bedrijfsvoering en cultuur van een bedrijf. Daarnaast spelen interne communicatie, andere belangen, relationele aspecten en emoties een rol.

Onze gecertificeerde mediators hebben gemiddeld meer dan 10 jaar ervaring als mediator, de founding partner hebben meer dan 20 jaar ervaring. Ze kennen de dynamiek van een bedrijf en de haalbaarheid van een oplossing.

Meer over zakelijke mediation....

  

Hartelijk dank voor jullie goede werk om ons weer ‘bij elkaar’ te krijgen. Zo’n uitkomst had ikzelf niet verwacht, dat is dus heel knap van jullie en als ik voor mezelf mag spreken ben ik er blij om. Hierbij moet ik ook onder ogen zien dat ik zeker ook mijn aandeel had in het vastlopen van onze samenwerking. Uiteraard goed om af en toe een spiegel voorgehouden te krijgen, en met name van een onafhankelijke | onpartijdige derde.”

Partner bedrijf in de zakelijke dienstverlening

 

 

Het inschakelen van een legal business mediator

Voor verschillende soorten zakelijke conflicten biedt Schonewille & Schonewille gespecialiseerde mediators, naar welke mediator bent u op zoek?

Zakelijke Mediation

Zoekt u een zakelijke mediator? Bij zakelijke mediation worden zaken behandeld waarbij ten minste één zakelijke partij betrokken is. Als er een grote onderneming of multinational betrokken is wordt er gesproken over corporate mediation. Het kan gaan om uiteenlopende problemen:

 • Zakelijke geschillen, business to business, franchise
 • Beëindiging van een samenwerking binnen maatschappen of joint ventures en ontvlechting van een organisatie
 • Conflicten tussen founders
 • Grensoverschrijdende mediations, tussen bedrijven of bedrijfsonderdelen die in verschillende landen opereren
 • Een onenigheid tussen een commerciële huurder en verhuurder
 • Een geschil met leveranciers of afnemers
 • Een geschil met een concurrent
 • Onenigheid waar een bank of verzekeraar bij betrokken is

Arbeidsmediation

Zoekt u een arbeidsmediator? Wanneer sprake is van een arbeidsconflict tussen werkgever en werknemer, scheelt een arbeidsmediator inschakelen tijd, geld en vooral veel stress en onzekerheid. Onze arbeidsmediators zijn gespecialiseerd in het oplossen of voorkomen van conflicten in een team of samenwerkingsconflicten. Wij bieden ook vertrouwelijk onderzoek of conflictanalyse aan. Bijvoorbeeld bij:

 • Arbeidsconflicten
 • Samenwerkingsconflicten
 • Ontslagzaken
 • Ziekte- of verzuimconflicten
 • Het verbeteren van de samenwerking en verhogen van effectiviteit van een team.
 • Verstoorde arbeidsrelaties, ook internationaal en voor expats

Familiebedrijven

Zoekt u een mediator voor uw familiebedrijf? In een familiebedrijf moeten besluitvormers rekening houden met de dynamiek tussen het zakelijke en de emotie, oftewel tussen de organisatie en de familie. Voor een succesvolle bedrijfsvoering is een zakelijke en rationele instelling vereist, maar in familiebedrijven spelen aan de zijlijn ook emoties en familieverhoudingen een rol en in sommige gevallen zelfs de hoofdrol. Dit levert conflicten en spanningsvelden op die eenvoudig voorkómen of opgelost kunnen worden door inschakeling van een gemengd team van ervaren business en family mediators. Mediation voor familiebedrijven bij:

 • Bedrijfsopvolging en bedrijfsovernames
 • Echtscheiding
 • Nalatenschapsconflicten

Onderhandelingsbegeleiding

Een situatie hoeft nog geen conflict te zijn om toch een mediator in te schakelen. Zo kan het zijn dat u in een complexe onderhandeling bent of (communicatie)problemen met elkaar verwacht, terwijl er nog geen sprake is van een geschil. In dat geval kan een deal mediator het proces zodanig begeleiden dat het in een optimaal onderhandelingsresultaat eindigt en problemen worden voorkomen.

Teamfix

Met de teamfix kunt u snel de effectiviteit van uw team verhogen of uw samenwerkingsproblemen oplossen. De mediator brengt in een sessie verwachtingen, doelstellingen en verantwoordelijkheden naar boven en werkt vervolgens op een oplossingsgerichte manier naar een concreet actieplan voor het team toe. 

Ook interessant
Lees wat bedrijven echt willen:

Gecertificeerde en gespecialiseerde business mediators

Schonewille & Schonewille biedt u gecertificeerde zakelijke mediators met ieder hun eigen specialistische kennis en vakgebied. De ruime ervaring die wij hebben zorgt voor een snelle, efficiënte en doelgerichte oplossing. Neem hierover gerust contact op.
Door onze inhoudelijke expertise en jarenlange ervaring lopen wij voorop bij nieuwe ontwikkelingen. U krijgt snelle en oplossingsgerichte begeleiding op hoog niveau met een persoonlijke benadering.